|

Büyükada’ya 2 tutuklama

Büyükada’da gözaltına alınan 12 isimden Nalan Erkem ve İlknur Üstün de çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Hakkında yakalama kararı işlemi bulunan Özbekli ve Taştan’ı arama işlemleri sürüyor. Şüphelilerin Alman istihbarat servisi BND ile olan bağlantıları da araştırılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 04:33 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Nalan Erkem - İlknur Üstün
Nalan Erkem - İlknur Üstün

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, ‘’terör örgütüne yardım ettikleri’’ iddiasıyla Büyükada’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve savcılığın itirazı üzerine haklarında yeniden yakalama kararı çıkan Nalan Erkem ve İlknur Üstün çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Erkem, emniyetdeki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık sorgusunun ardından ve hakimliğe sevk edilen Erkem’in tutuklanmasına karar verildi.

CEZAVİNE GİTTİ

Ankara’da gözaltına alınan İlknur Üstün ise emniyet işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine götürülerek SEGBİS sistemi ile İstanbul Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğine bağlandı. Üstün de SEGBİS’ten yapılan sorgulamasının arından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında yakalama kararı işlemi bulunan Özbekli ve Taştan’ın aranması sürüyor. Alman istihbarat servisi BND ile bağlantıları da araştırılıyor.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden İdil Eser, Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, Veli Acu, Ali Garavi ile Peter Steudtner’in ‘’teröre yardım ettiği’’ gerekçesiyle tutuklanmasına, Nalan Erkem, Şeyhmus Özbekli, Nejat Taştan ve İlknur Üstün’ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti. Karara itiraz eden savcılık, şüphelilerin tutuklanmasını talep etti. Savcılığın itirazını kabul eden nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, yeniden yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.

#Büyükada
#Almanya
#BND
7 yıl önce