|

Çavuşoğlu: ABD'den Rakka konusunda farklı sesler geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rakka operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Rakka konusunda farklı sesler çıkıyor. Obama döneminden kalan bazı yetkililer var, onlar başka şeyler söylüyor, yeni yönetim başka şeyler söylüyor. Açıkçası biz, Trump yönetiminden, Obama'dan farklı bir tutum görüyoruz ve bunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
10:18 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:51 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRTHaber'de gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.



Çavuşoğlu, yarın Türkiye'yi ziyaret edecek ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşmesinde Halkbank Genel Müdür Yardımcısı

Mehmet Hakan Atilla

'nın New York'ta tutuklanmasının da gündeme geleceğini söyleyerek, "Elbette gündeme getireceğiz. Kendisine bu konunun ne olduğunu da soracağız. Endişelerimizi de şu ana kadar yaşanan süreçte söylediğimiz erişimin engellenmesi konusunu da gündeme getireceğiz." dedi.



Çavuşoğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili olarak "Görevden alınan, FETÖ ile yakın olan Bharara'nın hazırladığı iddianameden yola çıkan, önceden hazır olduğu görülüyor. Hemen mahkemeye de çıkardılar. Biz süreci yakından takip ediyoruz" dedi.



"Elbette gündeme getireceğiz"


Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:



"Elbette gündeme getireceğiz. Kendisine bu konunun ne olduğunu da soracağız. Endişelerimizi de şu ana kadar yaşanan süreçte söylediğimiz erişimin engellenmesi konusunu da gündeme getireceğiz.



Görevden alınan, FETÖ ile yakın olan Bharara'nın hazırladığı iddianameden yola çıkan, önceden hazır olduğu görülüyor. Hemen mahkemeye de çıkardılar. Biz süreci yakından takip ediyoruz.



Rakka konusunda farklı sesler çıkıyor. Obama döneminden kalan bazı yetkililer var, onlar başka şeyler söylüyor, yeni yönetim başka şeyler söylüyor. Açıkçası biz, Trump yönetiminden, Obama'dan farklı bir tutum görüyoruz ve bunu bekliyoruz. Askeri açıdan baktığımızda, Obama dönemindeki grupların görüşlerinin geçerli olduğunu görüyoruz.



"FETÖ ABD'deki kurumlara da sızdı"


FETÖ sadece Türkiye'deki kurumlara değil, ABD'deki pek çok kuruma da sızmıştır. FETÖ'yü bugün korumaya kalkan kim varsa, darbe yaptığını da çok yakından biliyordu. ABD ile ilişkilerime Avrupa ile yaşadıklarımız da yansıyor. Bize bazen, "Çok açık konuşuyorsunuz, diplomasinin de bir dili var" diyorlar. Biz diplomasiyi de gayet iyi biliyoruz, netiz.



Suriye, ABD ve Rusya'nın rekabeti söz konusu. Sebebi ne olursa olsun ülkelerin terör örgütleriyle yatıp kalkması kabul edilebilir bir şey değil.



Onlar bize diktatör deyince normal, biz faşist deyince problem.



ABD'nin güvenlik bakımından THY'ye karşı böyle bir yasak koymasının hiçbir mantığı yok.



Biz paketi anlatıyoruz, ama görüyoruz ki sahada ciddi kara propaganda var. Rus Konsolosluğu önüne giden CHP'liler, "Şeriat getirecekler, sizi de zorla Müslüman yapacaklar" diye yalanlar söylemişler. 2 tane oy devşirmek için neden yalan söylüyorsun, burada yaşamayı tercih etmiş yabancı vatandaşların da huzurunu kaçırıyorsun. Hayır cephesi agresifleşti, paketin içeriğini hiç anlatmıyor."













#Mevlüt Çavuşoğlu
#Dışişleri Bakanlığı
7 yıl önce