|

Çavuşoğlu: Bu şımarık çocuğa dikkat etsinler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'a tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Yunanistan hükümetinin de o bakandan rahatsız olduğunu biliyoruz, bu şımarık çocuğa iyi baksınlar, bizim de rahatsızlığımızı bilsinler" dedi.

Yeni Şafak
14:33 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 15:16 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'a tepki gösterdi.



Çavuşoğlu, "Bizim halklarımız Yunanistan'a gidiyor, Yunan adalarına gidiyor, Yunanlılar Türkiye'ye geliyor. Esasen baktığımız zaman çok benzer yanlarımız var ama bir tane şımarık bir çocuğun da bunların hepsini gölgelemesine de Yunanistan'ın her şeyden önce müsaade etmemesi lazım. Biz böylesine bir zihniyetle belli yarışlar içine girmeyiz. Onlara güç gösterisi yapmamıza da gerek yok. Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. En iyi hükümet bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar" dedi.



Suriye ve Fırat Kalkanı


Arazideki gerçekleri çok iyi biliyoruz. Biz, Suriye'de rolümüzü son derece iyi biliyoruz, Suriyeli kardeşlerimizi de çok seviyoruz. Kimseyi dışarıda bırakmadan görüşmeleri yürütüyoruz.



Bazıları soruyor, Türk askerinin orada ne işi var diye. Bu bizim kendi güvenliğimiz için gerekli. DEAŞ'ı bertaraf etmemiz gerekiyor. Canlarımız gitti. DEAŞ'ı def etmemiz lazım.



  • Yunan Dışişleri Bakanı'nın 'Türk Genelkurmay Başkanı isteseydi de Kardak'a çıkamazdı' sözlerine sert yanıt veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada ise "Görevi çıkmak olsaydı çıkardı. Kendisine üzerine vazife olmayan işlerle uğraşmaması gerektiğini açıkça söylemiştim, bir kez daha tekrar ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.





#Dışişleri Bakanı
#Mevlüt Çavuşoğlu
7 yıl önce