|

Cebinden örgüt avukatları çıktı

DHKP/C’nin avukat yapılanmasında yer alan Halkın Hukuk Bürosu’nda çalışan avukatların örgüt için kurye olarak kullanıldığı belirlendi. Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden Şafak Yayla’nın cebinden çıkan 34 parçaya ayrılmış kağıt parçasından da bu büroda çalışan avukatların isimleri ve TC kimlik numaraları çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 02:39 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C'li terörist Şafak Yayla
Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C'li terörist Şafak Yayla

Terör örgütü DHKP/C’nin avukat yapılanmasına ilişkin soruşturma dosyasına giren belgeler, avukatların nasıl kullanıldığını ortaya koydu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca terör örgütü DHKP/C’nin avukat yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 avukattan 14’ünün tutuklanmasına karar verildi. Avukatlar Yağmur Ereren, Süleyman Gökten, Aytaç Ünsal, Şükriye Erden, Naciye Demir, Zehra Özdemir, Engin Gökoğlu, Behiç Aşçı, Ayşegül Çağatay, Didem Baydar Ünsal, Ebru Timtik ve Aycan Çiçek’in ‘’silahlı terör örgütüne üye olma’’ suçundan tutuklanmasına karar verildi. Şüpheliler Özgür Yılmaz ve Barkın Timtik’in de ‘’silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’’ suçundan cezaevine gönderildi.


AVUKATLAR KURYELİK YAPIYOR

Soruşturma dosyasında, Halkın Hukuk Bürosu’nun (HHB) örgütün avukat yapılanmalarından biri olduğu bilgisi yer aldı. Örgüt mensubu gizli tanık ve itirafçıların verdiği bilgilere göre bu büroda faaliyet gösteren avukatların örgüt içinde ‘Sporcular’ kod ismi ile anıldığı tespit edildi. Dosyada itirafçı olarak yer alan Silahlı Propaganda Birlikleri’ne bağlı B.E., HHB’de avukatlık yapan isimlerin, kuryelik yaptıklarını ve örgüt içi iletişimi sağladıklarını anlattı. B.E., bu bürodaki avukatların, yönetici kadrodan alınan talimatları tutuklu veya serbest örgüt mensuplarına ilettiklerini de sözlerine ekledi.


34 PARÇAYA BÖLMÜŞ

Soruşturma dosyasına giren bir belge ise bu büroda görev yapan avukatlarla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın katili Şafak Yayla’nın bağlantılarını ortaya koydu. Terörist Şafak Yayla’nın cesedi üzerinde yapılan incelemede ceket cebinde 34 parçaya ayrılmış bir kağıt parçası bulundu. Parçalara ayrılmış kağıt parçası Adli Tıp Kurumu tarafından incelendi.

KİMLİK BİLGİLERİ DE YAZIYOR

Rapora göre kağıt parçasının ön yüzünde ‘Halkın Hukuk Bürosu’ arka yüzünde ise ‘Avukat Aycan Çiçek, Avukat Ebru Timtik, Avukat Günay Dağ, Avukat Oya Aslan, Avukat Şükriye Erden’ ve TC kimlik numaraları yazılı olduğu tespit edildi. Tutuklanan avukatların sevk yazısında ise, HHB ile terör örgütü arasındaki organik bağa dair delillerden biri de şu şekilde anlatıldı: ‘’Örgüt mensubu Şafak Yayla’nın ceket cebinde çıkan, HHB ile örgüt arasındaki organik bağı gizlemek amacıyla yırtılarak 34 parçaya ayrılmış kağıt parçası bulundu."

#DHKP-C
#Savcı Kiraz
#Terör
#Şafak Yayla
7 yıl önce