|

Çocuklarla Miraç yolculuğu

Peygamber Efendimizin Miraç'a yükselişini çocukların bakış açısı ve maceralarıyla anlatan Miraç filmi, komedinin yanı sıra içerisinde dramı da barındıyor. Filmde Yusuf'u canlandıran Arda Şahin, "Peygamber Efendimizin hayatını okuyunca çocuklarla diyaloğunu çok sevdim. Çocukları bu kadar seven peygamberimizin bizim gözümüzden anlatılması gerekiyordu" diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 23/04/2017 الأحد
Güncelleme: 07:39 - 23/04/2017 الأحد
Yeni Şafak
​Çocuklarla Miraç yolculuğu
​Çocuklarla Miraç yolculuğu
AYŞE DENİZ

Peygamber Efendimizin Miraç’a yükseliş hadisesinin çocukların gözünden anlatıldığı “Miraç” adlı film geçtiğimiz cuma günü vizyona girdi. Film, öğretici olmanın yanı sıra içerisinde çocukların bakış açısıyla naif bir hikaye barındıyor. Filmde Yusuf ile Ali iki arkadaştır. Arkadaşları Ahmet boğularak ölmüştür ve arkadaşları onun cennette olduğuna inanmaktadırlar. Bu nedenle Ahmet’e seslerini duyurmak için ellerinden geleni yaparlar. Balonları uçurarak göğe not gönderirler ya da ağacın tepesine çıkarak Ahmet'e yaklaştıklarını düşünürler. Göğün 7.katına çıkmak için köylülerden akıl alan ikili, köyü birbirine katıp maceradan maceraya atılıyorlar. Filmin başrolünde Ufuk Bayraktar, Meltem Miraloğlu ve çocuk oyuncu Arda Şahin bulunuyor. Yönetmenliğini Enes Hakan Tokyay’ın yaptığı, yapımcılığını Miraç Kazancı’nın üstlendiği yapım 25 Mayıs tarihinden sonra ise Avrupa ülkelerinde de vizyona girecek. Filmde Yusuf’u canlandıran Arda Şahin, Miraç hadisesinin çocukların gözünden anlatılmasının daha anlamlı olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Peygamber Efendimizin çocuklarla diyaloglarını okuduğumda çok etkilenmiştim. Bu yüzden bu hadise çocukların bakış açısıyla da anlatılmalı.”


BURAK ATI UYKULARIMI KAÇIRDI

Oyunculuğu ve sempatik tavırlarıyla seyirciyi kendisine çekmeyi başaran 12 yaşındaki Şahin, reklam filmleri ve dizilerden sonra ilk kez bir sinema filminde oynuyor. Şahin senaryoyu okuduğunda oldukça heyecanlandığını ve Miraç hadisesini araştırmaya başladığını söylüyor. Annesinden de hikayeler dinlediğini belirten Şahin, “Peygamber efendimizin hayatını okudum, çocuklarla olan diyaloğunu çok sevdim. Daha sonra Miraca yükselişini dinledim annemden. Çocukları bu kadar çok seven peygamberimizin bizim gözümüzden anlatılması gerekiyordu. Çocuklara herkes onun gibi davransa keşke... Ayrıca Peygamberimizin Burak atıyla yükseldiğini duyunca ilgimi çekti. Gece uykularım kaçtı. Nasıl bir binek olduğunu tüm gece hayal ettim. Onun üstünde ben olsaydım nasıl olurdu diye düşündüm. Kanatları olan bir at ve ortasının renkli olduğunu hayal ettim. Filmde Peygamberimizin kalbinin zemzem suyuyla yıkandıktan sonra yükseldiğini öğreniyoruz. Bizde Ali’yle beraber köyde zemzem suyu aramaya başlıyoruz. Çocukların hadiseye masum bakışını işledik” diyor.


Hayal dünyaları genişleyecek
Film aynı zamanda Rıfat ve Nuran’ın aşk hikayesini de paralel olarak işliyor. Nuran’ı canlandıran Meltem Miraloğlu bu filmin seyirciye birçok mesaj vereceğini ve yol gösterici nitelikte olduğunu söylüyor. Miraloğlu çocukların farkındalıklarının artacağını belirtiyor ve ekliyor: “Çocuklar dinimizle ilgili birçok şeyi bilmiyor.

Bilse de hemen unutuyor. Bu filmde de Miraç hadisesi çocukların gözünden anlatıldığı için çocuklar bu olayı artık unutmayacak. Onlara yol gösterecek ve hayal

dünyalarını genişletecek. Belki de filmden çıkınca araştırmaya başlayacaklar.”
#Miraç
#Ufuk Bayraktar
#Meltem Miraloğlu
٪d سنوات قبل