|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söz verip işçi almayan patronu ifşa edeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1,5 milyon kişiye iş imkanı sağlayacak ‘istihdam seferberliği’nin yakın takipçisi olacağını söyledi. Erdoğan, “Sözünü (İşçi alma) yerine getirmeyenleri tüm ülkeye ifşa edeceğimi özellikle belirtmek isterim” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:17 - 19/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep ve Adıyaman'da vatandaşlara seslendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep ve Adıyaman'da vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep ve Adıyaman'da vatandaşlara seslendi. İlk durağı Antep'te, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda toplanan coşkulu kalabalığa, “Bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen her şehidimiz bu toprakların vatanımız olduğunun tescili olan birer tapu senedidir" diye hitap eden Erdoğan, Gaziantep'in farklı kimliklerden insanların birarada yaşayabileceğini en güzel ispatlayan yer olduğunu dile getirdi. Başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere her kesime kucak açan Gaziantep'te piyasanın canlılığına işaret eden Erdoğan, “Bazı yerlerde sıkıntı varken Gaziantep'te fabrikalar, işyerleri harıl harıl çalışıyor. Bereket, bereket. Elhamdülillah, nerede hareket orada bereket" dedi. Suriye'deki sıkıntılar sona erdiğinde bu ilin çok daha büyük bir atılımın içine gireceğini belirten Erdoğan, “Şimdiden hazırlığınızı yapın. Güzel günler, sizi, bizi bekliyor" ifadesini kullandı.



1,5 MİLYONU İLGİLENDİRİYOR


Geçtiğimiz günlerde istihdam seferberliği başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin 15 bin ilave istihdam taahhüdüyle katılımını öğrendiğinde çok memnun olduğunu belirtti. Ankara'daki toplantıda söz verilen rakamlara dikkati çeken Erdoğan, Vali Ali Yerlikaya'nın işi takip edeceğini, 15 bin kişiye organize sanayi bölgesinde iş başı yaptıracaklarını bildirdi. Erdoğan, “Hepsinin de takipçisiyim. Sözlerini yerine getirmeyen, onları da tüm ülkeye ifşa edeceğimi özellikle belirtmek isterim" ifadesini kullandı. İş adamları, sözkonusu kampanya kapsamında yurt genelinde toplam 1,5 milyon kişi için istihdam sözü vermişti. Erdoğan'ın Gaziantep'teki 'ifşa' açıklaması, istihdam taahhüdünde bulunup da sözünü tutmayan iş adamlarının Türkiye'nin her bölgesinde takip altında olacağını ortaya koyuyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Dünya Savaşı sonrası benzer şartlarda kalkınma yarışına girilen ülkelerin bugün Türkiye'nin çok önünde bulunduğuna, Türkiye'nin siyasi çekişmelerle, darbelerle, ekonomik krizlerle çok zaman kaybettiğine işaret etti. Geçmişte 16 ayda bir hükümet kurulduğunu hatırlatan Erdoğan, “Böyle bir ülkede istikrar, güven olur mu? İstikrarın, güvenin olmadığı bir ülkede kalkınma olur mu? Tüm bu hakikatler gözümüzün önündeyken hala kriz üreten bir sistemde ısrar etmenin anlamı yok" dedi. Alandakilere, “Sen ağa, ben ağa, bu ineği kim sağa" sözünü hatırlatan Erdoğan, herkesin yetki ve güç sahibi olması halinde işlerin yürümeyeceğini söyledi. Erdoğan, sistemdeki çift başlılık sebebiyle eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le yaşadığı krizi anlattı:





BUNDAN KURTULMAK İÇİN..


“Ben, şu an başbakan yardımcısı olan Mehmet Şimşek'i Merkez Bankası'nın başına geçirmek istedim. O dönemin cumhurbaşkanı dedi ki 'Olmaz.' 'Sayın Cumhurbaşkanı, niye olmaz' dedim. 'Olmaz' dedi. 'Ya niye olmaz, bileyim, ben de ikna olayım' dedim. 'Olmaz' dedi. 'Allah Allah' dedim, 'yoksa' dedim, 'Mehmet bey'in hanımını başörtülü filan zannediyor da onun için mi acaba olmaz diyor.' Dedim ki 'Sayın Cumhurbaşkanı, Mehmet bey'in hanımı başörtülü filan değil hatta Amerikalı'dır dedim. 'Yok' dedi, 'Ben, istemiyorum' dedi... Şimdi böyle bir başbakanlık, böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Böyle yanlışlarla, böyle cins hareketlerle, ideolojik yaklaşımlarla bir yere varılmaz. İşte biz bunu gördük, bunlardan kurtulmak için bu adımı atıyoruz. Mehmet bey'i Merkez Bankası'nın başına getiremedik, sonra Maliye Bakanı yaptık o ayrı bir konu."



YENİ BİR YOL AYRIMINDAYIZ


16 Nisanda oylanacak yeni anayasa ile demokrasinin daha da güçlü hale geleceğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye istiklal ve istikbal mücadelesinde yeni bir yol ayrımındadır. Elbette herkes tercihinde hürdür ama milletimizin her bir ferdinin tercihinin sonuçlarını bilmek hakkıdır. Anayasa değişikliği konusunda yanlış bilgiler yayılmaya çalışılıyor. Hani işin aslını bilmesek, biz bile tereddüde kapılacağız ve 'Ne oluyor' diyeceğiz."





MECLİS KAPANMAYACAK!


“Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkan gafiller, ha bire bir şeyler söylüyor ama hep yanlış söylüyor, ne yazık ki yalan söylüyorlar. Türkiye'de CHP'nin dediği gibi rejim değişmiyor. Yürütme ortadan kalkmıyor, Meclis kapanmıyor, yargı etkisiz hale getirilmiyor. Cumhuriyetimizin son asırdaki en büyük kazanımı inşallah 16 Nisan olacak. Ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanını seçme yetkisini, tüm aracıları çıkartıp doğrudan millette veriyoruz. Millet, yetki ve sorumluluğu kime verdiğini bilecek ki, gerektiğinde gelsin yakasına yapışsın."



YALANLARINDAN BIKTIK


“Cumhurbaşkanı seçimlere gidebilir mi? Gider, gider ama seçime gittiği zaman kendisi de ne yapar? Onun da süresi dolar, o da yeniden seçilmek durumunda. Hem milletvekili seçimi hem cumhurbaşkanlığı seçimi aynı anda yapılır. Öyle bir kişinin istediği kadar cumhurbaşkanı olma imkanı da yok. En fazla iki dönem yani 10 yıl görev yapabiliyor. Cumhurbaşkanı, sadece bütçe kanunu teklif edebiliyor. Onun dışındaki tüm yasama yetkisi Meclis'e ait. Utanmadan, sıkılmadan çıkıyorlar ve 'Meclis artık kalkıyor' diyorlar. Bunların yalanlarından bıktık."







16 NİSAN GENÇLERİN GÜNÜ


Cumhurbaşkanlığı sistemiyle milletvekili sayısının 600'e çıkacağına dikkat çeken Erdoğan, geçmişte tek partili, CHP döneminde de Meclis'in iki kamaralı olduğunu ve milletvekili sayısının 600 olduğunu bildirdi. Türkiye'de o dönemde nüfusun düşük olmasına rağmen vekil sayısının 600 olduğuna değinen Erdoğan, “Şu anda nüfus 80 milyon ve milletvekili de tek kamaralı olarak 600 oluyor. Hayırlı olsun" dedi. 16 Nisanın gençlerin günü olacağını ve gençlere siyasetin kapısının açılacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Bazıları, 'Çocuklarla bu iş olur mu?' diyor. Olur, olur, bal gibi olur. Gence, 16 Nisanda yeni bir reform, yeni bir gün doğacak. 18 yaşındaki gence seçme hakkını veriyorsun da seçilmeyi neden vermiyorsun? Zor olan seçmektir, seçilmek kolaydır. Şimdi biz diyoruz ki: 18 seçme ve seçilme yaşı olacak. Batıda oluyor da bizde neden olmasın. Dünyada bugün 57 ülkede 18 yaş, seçme ve seçilme yaşıdır. Benim dedem Fatih, 21 yaşında bir çağ kapatıp bir çağ açtı mı? Onun torunları da bunu yapar mı? Bu gençler 15 Temmuz gecesinde tankların, F-16'ların, bomba yağdıran helikopterlerin karşısında durarak kendilerini ispatladı."



  • Harekât kararını o gece verdi
  • Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın başlatılması kararını, Gaziantep'te 56 vatandaşın şehit olduğu 'kına gecesi saldırısı'nın (21 Ağustos) hemen ardından aldığını dile getirdi. “56 kardeşimizin şehit edildiği olay var ya, o olay bizim Cerablus'a girmemize işaret oldu. Oraya ziyarete geldim ve arkadaşlarıma dedim ki 'Artık durmak yok, kim ne derse desin artık şimdi Suriye'ye giriyoruz'. Ondan sonra Cerablus'a girdik. Durmadık, ardından Er Rai'ye girdik. Şimdi oralarda sahipleri var. Dabık'a indik, El Bab'a indik. Şimdi El Bab da hamd olsun halloluyor" diyen Erdoğan, bundan sonraki hedefin Münbiç olduğunu dile getirdi; Rakka'ya operasyon sinyalini de şu sözlerle verdi: “Eğer ABD ile, koalisyon güçleriyle, Suudi Arabistan'la, Katar'la mutabık kalırsak, Rakka'yı da DEAŞ denilen o katil sürüsünden temizleyeceğiz."
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Gaziantep
#Adıyaman
7 yıl önce
default-profile-img