|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yargıda hesabını vereceksin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova İl Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Böyle avuç dolusu sahte evraklar sallamakla sen kalkıp da Tayyip Erdoğan'a, ailesine leke süremezsin, yargıda hesabını vereceksin" dedi.

Yeni Şafak
16:44 - 16/12/2017 السبت
Güncelleme: 17:53 - 16/12/2017 السبت
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Böyle avuç dolusu sahte evraklar sallamakla sen kalkıp da Tayyip Erdoğan'a, ailesine leke süremezsin, yargıda hesabını vereceksin. İnşallah yargıda o hesabı vereceği gibi, bundan sonra atacağı iftiraların da onun boynuna nasıl dolanacağını görecek" dedi.

Erdoğan, 90. Yıl Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Yalova İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, salondaki vatandaşlara, "Biz mankafa kime deriz? Kime deriz biliyorsunuz değil mi? Siz anlıyorsunuz zaten. 'Nereden aklına geldi başkan?' Man Ada'dan Man Ada. Oradan aklıma geldi." diye seslendi.

Sağlıkta 3 bin 500'ün üzerinde yeni hastane açtıklarını, hastaneleri en modern cihazlarla donatarak, sağlık çalışanlarının sayısına 513 bin ilave yaptıklarını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Ey Kılıçdaroğlu sen bu ülkede SSK Genel Müdürlüğü yaptın. SSK Genel Müdürlüğü yaptığın zaman o hastanelerin hali neydi ya? Allah rahmet etsin, Savaş Ay güzel bir program yapmıştı bununla. O yaptığı programda hastanelerimizin rezaletini ortaya koyuyordu. Ne hijyen var ne bir şey... Hastanelerde kuyrukta sefalet içerisindeydik. Düşünebiliyor musunuz kullanılan galoşları tekrar satıyorlardı. Kuyruğa girdik, sıra gelmez. O çileleri çektik, yaşadık. Ama Beyefendi, kendi bir yaşındaki torununu sigortalı yapmanın gayreti içine girdi. 14, 15 yaşındaki oğlunu SSK'lı yapmanın gayreti içerisine girdi. Şimdi diyor ki 'Samsun'daki şu yavru ölmüş. Neden ölmüş.' vesaire... Ya zaten sana onun cevabını veriyorlar. Benim milletim nerede neyin olduğunu gayet iyi biliyor ama sen bir yaşındaki torununu nasıl SSK'lı yaptın, 14, 15 yaşındaki çocuğunu nasıl SSK'lı yaptın bunların hesabını ver. Böyle avuç dolusu sahte evraklar sallamakla sen kalkıp da Tayyip Erdoğan'a, ailesine leke süremezsin, yargıda hesabını vereceksin. İnşallah yargıda o hesabı vereceği gibi, bundan sonra atacağı iftiraların da onun boynuna nasıl dolanacağını görecek."

"Biz 'olmaz' demedik, 'olur' dedik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu konutta 805 bin yeni konut inşa ederek, altyapısı, yeşil alanı, sosyal donatı alanlarıyla vatandaşları modern hayat alanlarıyla tanıştırdıklarını söyledi.

Türkiye'de 79 yılda 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğuna, 15 yılda 19 bin kilometre ilave ettiklerine değinen Erdoğan, "Bu yollar, bilirsiniz Yalova, Körfez, oradan İstanbul'a nasıl gittiğimizi, bu çile yollarında nasıl dolaştığımızı, Bursa yollarını bilirsiniz. Şimdi böyle bir yol kaldı mı? Hepsi bitti. Niye? Benim halkıma onlar yakışmazdı. Benim halkıma da modern dünyada ne varsa o yakışırdı, bunu yaptık." dedi.

"Biz 'olmaz' demedik, 'olur' dedik, 'yaparız' dedik ve yaptık. Biz Yavuzların torunuyuz. Biz Fatihlerin torunlarıyız." diyen Erdoğan, Fatih'in gemileri karadan yürüttüğünü kendilerinin ahdettiğini ve arkadaşlarıyla oturup "Ecdadımız karadan yürüttüyse biz de denizin altından yürütürsek o zaman görevimizi yapmış olacağız dedik." ifadelerini kullandı.

Gençlere, "Onun için hepiniz birer Fatih olmak durumundasınız." diye seslenen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Onun için Fatih eğer karadan gemileri yürüttüyse biz de şimdi denizin altından Marmaray'ı yürüttüysek, Avrasya Tüneli'yle araçları aynı şekilde yürüttüysek, demek ki biz de yapıyoruz, bu yolda yürüyoruz ve yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de yaptıysak, evelallah biz yaparız ve yapmaya da devam ederiz. Ama daha da ileri gideceğiz. Şimdi üç katlı tüneli de inşallah denizin altından, onu da yapacağız. İnşallah Kanal İstanbul'u da yapacağız. O da olacak. Niye? Bize o yakışır. Dünya, Süveyş Kanalıyla, Panama ile anılmakla kalmayacak bir de Kanal İstanbul ile anılacak. O da olacak. Biz bunları da yapacağız. Niye? Ahdimiz var bizim ahdimiz. Bu millet evelallah düştüğü yerden kalkacak, bunu göstereceğiz."

"Ülkemizi ağaçlarla donattık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karayolları üzerindeki 83 tünele 229 tünel ilave ettiklerini, Türkiye'de daha önce hiç örneği olmayan bin 213 kilometre hızlı tren hattını hizmete aldıklarını hatırlattı.

"Bay Kemal sen hızlı treni tanır mısın ya? Bilir misin ya? İnşallah binmiştir." diye seslenen Erdoğan, salonda bulunan bazı partililerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağıran sloganlar atmaları üzerine, "Ama onu siz demeyin, onu CHP'ye gönül veren kardeşlerim söylesin. Onu onlar söylesin." dedi.

Göreve geldiklerinde Türkiye'de havayolu şirketi olarak sadece THY'nin olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi sadece özel ve THY olarak hamdolsun 8-9 havayolu oldu. Bir de artık bakıyorsunuz özel uçaklarıyla herkes havayollarında yerini alıyor, o hale geldik. Bu bir refah seviyesini göstermedir. Hükümete geldiğimizde Türkiye'de baraj sayısı neydi? 276. Biz buna 451 baraj daha ilave ettik. Aynı şekilde hidroelektrik santral sayımız 105'ti. Buna 510 hidroelektrik santrali daha ilave ettik. Ne demek hidroelektrik santrali? Yani sudan elektrik üretimi var ya ondan da biz yine 500'ü aşkın hidroelektrik santralini devreye aldık. Orman varlığımızı 1,5 milyon hektar artırdık. Ormanı azalan bir ülke değiliz biz, artan bir ülkeyiz. Yalova'da asırlık ağaç kesilir, biz ise ağaçları çoğaltmak suretiyle ülkemizi ağaçlarla donatırız. AK Parti ile CHP'nin farkı bu." diye konuştu.

Tarımda verdikleri desteklerle Türkiye'yi Avrupa'nın en büyük tarımsal ihracatçısı haline getirdiklerini kaydeden Erdoğan, Türkiye'yi gerçek anlamda sosyal devlet haline getirdiklerini bildirdi.

Sadece bu yıl fakirler, kadınlar, engelliler, çocuklar, gençler için 38 milyar liralık sosyal yardım bütçesini kullandıklarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz Yalova'da emeklimiz çoktur. Onlar gayet iyi hatırlar. Ülkemizde çalışanlardan yıllarca Tasarruf Teşvik Fonu ve Konut Edindirme Yardımı adıyla kesintiler yapıldı. Sonra bunların üzerine ne oldu adeta yatıldı. Biz geldik, 4,5 milyon vatandaşımızın 15 milyar liralık tasarruf teşvik kesintisiyle 8 milyon vatandaşımızın 3,5 milyar liralık konut edindirme yardımlarını Başbakanlığım döneminde son kuruşuna kadar biz ödedik biz. Bay Kemal, işte senin SSK döneminden de burada bize kalan faturalar vardı, onları da biz ödedik. Bütün bunları yaparken Marmaray gibi, Avrasya Tüneli gibi, hızlı tren hatları gibi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi, Osmangazi Köprüsü gibi, Ilgaz Tüneli gibi, Kars-Tiflis-Bakü demir yolu hattı gibi dünya çapında projeleri de tamamladık. Şimdi İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz. İnşallah 2018'in sonuna doğru oranın da açılışını yapacağız. Yılda 90 milyon yolcu kapasiteli, 2023'te bu rakam 150 milyona çıkacak. Bunları yapıyoruz ama Bay Kemal'in havsalası bunları almaz."

Ovit Tüneli'ni de örnek gösteren Erdoğan, şimdi artık bölgede kış aylarında sorun yaşanmayacağını ifade etti. Erdoğan, "Durmak yok, yola devam. Bize bu yakışır. Bu bir slogan değil, bu bizim hayatımızın, hizmet anlayışımızın özetidir."

"Kudüs'ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz"

"İsrail istemiyor diye Filistin'in, Kudüs'ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz." diyen Erdoğan, "Amerika'nın başka hesapları var diye Suriye'de bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Irak'ın mezhep ve köken temelli bölünmesine seyirci kalmayacağız. AB'nin, NATO'nun, bir başka gücün ülkemizi ve milletimizi istiskal anlamına gelecek tavırlarına asla seyirci ve sessiz kalmayacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Dün Bosna'da nasıl kardeşlerimizin yanında yer aldıysak, dün Kafkasya'daki kardeşlerimizin mücadelesine nasıl destek verdiysek, dün dünyanın her köşesindeki kardeşimizi nasıl yalnız bırakmadıysak, bugün de çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde bunu yapıyoruz ve yapacağız. Ecdadımızın bize emaneti olan bu vakur duruştan asla vazgeçmeyeceğiz."

"BM gerekeni yapmıyorsa ilgili mercileri zorlayacağız"

Erdoğan, "BM, BM Güvenlik Konseyi ne gerekiyorsa yapacaksınız. Yapmıyorsanız hukuk içinde gerekeni yapmak için ilgili mercileri zorlayacağız." dedi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Yalova
٪d سنوات قبل