|

Darbeciler sniper kullanmış

FETÖ'nün darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davada, Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir tanık olarak dinlendi. Tuğgeneral Bozdemir, derdest ettikleri darbecilerde, keskin nişancı silahı ve uçakları yönlendirmeye yarayan cihazı bile ele geçirdiklerini söyledi.

Yeni Şafak
09:49 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:39 - 24/03/2017 Cuma
AA
FETÖ'nün darbe girişimi gecesinde Ömer Halisdemir, darbeci general Semih Terzi'yi alnından vurmuştu.
FETÖ'nün darbe girişimi gecesinde Ömer Halisdemir, darbeci general Semih Terzi'yi alnından vurmuştu.

Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davada, Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir tanık olarak dinlendi.



Yolda giderken, cuntacı general Semih Terzi'nin kendisini arayarak, ne yaptığını sorduğunu, birliğe gitmek üzere yola çıktığını söylediğini ifade eden Bozdemir, "Bana, 'Evinize gidin ortalık karışık' dedi. Ben de, 'Semih Paşa ne diyorsun, emir aldım ben, ÖKK'ya gidiyorum' dedim. Bunun üzerine tekrar, 'Emir veriyorum, emir komuta bende. Evinize gidin' dedi. ÖKK'ya en kıdemli personel olarak vekalet ediyordum, tekrar Komutanım Aksakallı'yı arama ihtiyacı hissettim, anlattım. Zekai Paşa, 'Öyle bir şey yok, emir komuta sende, güvendiğin adamlarla ÖKK'yı ele geçir. Semih Terzi hain, eğer mümkün olursa tutukla' diyerek tekrar emir verdi" dedi.



Mahkemede bir soruya karşılık Tuğgeneral Bozdemir, derdest ettikleri darbecilerde, keskin nişancı silahı ve uçakları yönlendirmeye yarayan cihazı bile ele geçirdiklerini anlattı.







#FETÖ
#ÖKK
#Ömer Faruk Bozdemir
#Semih Terzi
#Ömer Halisdemir
7 yıl önce