|

DBP'li Yüksek'ten yeni skandal

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, PKK terör örgütün eylemlerini sahiplenen açıklamalar yaptı. 40 yıldır amansız bir mücadele yürüttüklerini ve bu mücadelenin artık final aşamasına geldiğini söyleyen Yüksek, devleti suçladı.

Yeni Şafak
18:40 - 1/01/2016 Cuma
Güncelleme: 16:54 - 1/01/2016 Cuma
DHA

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP'li milletvekilleriyle geldiği Siirt'te belediye konferans solonunda partililere yaptığı konuşmada, bu yüzyılın Kürt halkının yüz yılı olacağını söyledi. PKK terör örgütünün yıllardır gerçekleştirdiği terör faliyetlerini sahiplenen Yüksek "Eğer birlikte yaşayacak isek, eşit bir şekilde yaşayacağız. Bizi dilimizle, bizi kimliğimizle kabul edeceksiniz, kendimizi yönetme hakkınızı kabul edeceksiniz. Bu koşullarda birlikte yaşayabiliriz" diye konuştu.



Geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır'da yapılan Demokratik Toplum Kongresi'nin Genişletilmiş Kongresi'nde bir irade beyan ettiklerini iddia eden Yüksek, sorunun çözümünün, DTK kongresinde ortaya konan deklarasyonu muhatap almak olduğunu ileri sürdü.



Sokaklara ve şehirleri talan eden PKK'yı eleştirmek yerine devleti suçlamayı seçen Yüksek, PKK terör eylemlerini özgürlük mücadelesi olarak niteledi.




#Demokratik Bölgeler Partisi
#DBP
#Kamuran Yüksek
8 yıl önce