|

Değeriniz değil bilginiz ölçülecek

Üniversiteli olmak isteyen 2 milyondan fazla adayın başvurduğu YGS bugün 10.00'da yapılıyor. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın hiçbir sınav sizin değerinizi belirlemeyecektir" diyerek öğrencilere başarı tememnnisinde bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 12/03/2017 Sunday
Güncelleme: 03:17 - 12/03/2017 Sunday
Yeni Şafak
Depremin ardından öğrenciler ve öğretmenler, AFADtarafından okullara yakın güvenli bölgeye kurulan çadırlara geçerek, eğitim ve öğretimlerine devam ediyor.
Depremin ardından öğrenciler ve öğretmenler, AFADtarafından okullara yakın güvenli bölgeye kurulan çadırlara geçerek, eğitim ve öğretimlerine devam ediyor.

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılıyor. 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu sınav, 7 bin 646 binada, 350 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirilecek. Tek oturumda yapılacak sınav, saat 10.00'da başlayacak ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verilecek. Adaylara açık uçlu soru sorulmayacak.



BELGE VE KİMLİK ŞART


YGS'ye katılacak adaylar, giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin internet sayfasından edinebilecek. Giriş belgesinin üzerinde adayın, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alıyor. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekiyor.



KENDİNİZE GÜVENİN


Adaylar, sınav salonuna 2017-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartları veya pasaportları kontrol edilerek alınacak ve sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.



Öğrencilerin sınavda başarılı olmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiğine inandığını belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Kendinize bu hususta da güvenin ve başaracağınıza inanın. Her zaman yanınızda olan tüm sevenlerinizin bu süreçte de yanınızda olacağını asla unutmayın. Sınavınız nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın hiçbir sınav sizin değerinizi belirlemeyecektir. Sınava büyük bir azim ve özveriyle hazırlanan tüm öğrencilerimizin ve her zaman destekleriyle evlatlarının yanında olan velilerimizin sınav heyecanını paylaşıyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.






Çadırda bile çalıştık


Adıyaman Samsat'ta meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depreme rağmen afet çadırlarıdan ders çalışmayı bırakmayan öğrenciler, YGS'de yüksek puan almayı hedefliyor. İmam Hatip Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Gamze Bilgin, "Deprem tabii ki etkiledi ama ben bugüne kadar çalıştım emeğimin boşa gitmesini istemem. YGS'de deprem anını aklıma getirmemeye çalışacağım" şeklinde konuştu.


#YGS
#Sınav
#Üniversite
7 years ago