|

Devlet yurtlarında x-ray dönemi

Yeni eğitim öğretim yılına az bir zaman kala devlet üniversitelerine yerleşen öğrenciler için yurt kapasiteleri ve imkanları genişletildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yurtlarda daha modern ve teknolojik iyileştirmeler yapılacağını ve öğrenciler için güvenliğin en üst seviyeye çıkarılacağını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/09/2016 الأربعاء
Güncelleme: 21:01 - 6/09/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, eylül ayı sonu itibarıyla üniversitelerin eğitim öğretim yılına başlayacağını belirterek, yaşadıkları şehrin dışındaki üniversiteleri kazananların barınma konusunda ilk başvurdukları yerin Kredi Yurtlar Kurumu olduğuna işaret etti. Kılıç, “Yurt kapasitesi bu yıl sonu itibarıyla 545 bin olacak, 22 bin civarında bir yatak kapasitesi artışı olacak. 2017 yılı sonunda 123 bin artışla 668 bin, 2018 yılı sonunda 697 bin, 2019 yılının sonunda da 755 bin civarında bir kapasiteye ulaşılacak” dedi.



YURTLARIN GİRİŞİNE X-RAY CİHAZI


Bakan Kılıç, yeni dönemde yurtlarda güvenlik seviyesinin de en üst seviyeye çıkarılacağını belirtti. Kılıç, "Yeni bir çalışmamız da bu sene onu tamamlayacağız. Giriş noktalarına havaalanlarında gördüğünüz x-ray cihazlarını yerleştireceğiz" dedi. Kılıç 1,5 milyon öğrenciye de burs vereceklerini ifade ederek, hak sahiplerinin bu ay içinde kredilerini alacaklarını söyledi.



M. SİNAN YURDU'NU HAZIRLIYORUZ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, yurtlarda ranzalı sistemden bazalı sisteme geçildiğini hatırlatan Kılıç, yeni açılan yurtların hepsinin bazalı olduğunu söyledi. Kılıç, “Maltepe'de Mimar Sinan Yurdu olarak isimlendirdiğimiz yurdumuz, 4 bin 100 kapasiteye sahip. Bu yurt tamamen bazalı. Çamaşırhanesi, yemekhanesi, konferans salonu ve sosyal alanları olan bir yurdumuz. Bu 4 bin 100 kişilik yurt FETÖ terör örgütü tarafından kullanılmak üzere hazırlanıyordu. İki yıl önce buna el koyduk. Şu anda inşaatı bitti. Bu sene KYK'nın yurdu olarak hizmet verecek” diye konuştu.



Yemekhanede parmak izi geçerli olacak


Bakan Kılıç, yemekhanelerde beslenme yardımı olarak öğrencilere günlük 9 lira olmak üzere aylık 270 liralık fiş verdiklerini belirterek, "Bazı yurtlarda fiş ile yapılıyordu, giriş ve çıkış parmak izi ile yapılıyordu. Şimdi aynı şekilde bütün yurtlarımızda artık beslenme katkısı şeklinde verdiğimiz ücret de doğrudan parmak izi sisteminin içerisine otomatik olarak yapılacak. Fiş olduğu zaman sıra oluyordu yemekhanelerde o sıra artık olmayacak. Çok daha verimli bir şekilde takibini yapmamız söz konusu. Fiş olmayacak artık elektronik sistem olacak" şeklinde konuştu.


#Devlet yurtları
#Akif Çağatay Kılıç
٪d سنوات قبل