|

DHKP-C'li 3 terörist keşifte yakalandı

DHKP-C'li 3 terörist İstanbul'da keşif yaparken gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne saldırı öncesi keşfe gelen terörist Güzin Tolga ile Çağlayan Adliyesine keşfe giden Sevcan A. ve Berk E. aynı saatlerde yakalandı. Hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Güzin Tolga tutuklandı.

Yeni Şafak ve
18:48 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:32 - 8/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul terör polisi bugün öğlen 14.20 civarında DHKP-C terör örgütü üyesi 3 teröristi keşif yaparken yakalandı. Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne saldırı öncesi keşfe gelen Sibel kod adlı Güzin Tolga emniyet yakınında yakalandı. Çağlayan Adliyesi'nde keşfe gelen Sevcan A. ve Berk E. ise hâkim ve savcıların giriş yaptığı kapı çevresinde keşif yaparken yakalandı. Hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Güzin Tolga. adliyeye sevk edilmesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



ÖRGÜTÜN KURYESİ ÇIKTI

1998 yılında DSP Şişli İlçe Binası'nda görevli polis memuru Cumali Akkurt'un şehit edildiği saldırı da Güzin Tolga'nın kuryelik yaptığı öğrenildi. O dönemki saldırıyı gerçekleştiren ve keşif yapan teröristlerin polis çocukları olduğu ortaya çıkmıştı. 28 Mayıs'ta gerçekleşen saldırıda 6'sı kadın 12 örgüt üyesi yakalanmıştı. DHKP/C'nin yurtdışı merkez kuryesi Güzin Tolga'nın da, emekli Başkomiser Esat T.'nın kızı olduğu belirlenmişti. Güzin Tolga o dönemde örgütten gelen şifreli disketleri bilgisayarda çözerek örgüt üyelerine iletmekle görevliydi.



EŞ ZAMANLI KEŞİF

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde keşif yapan Güzin Tolga'nın gözaltına alındığı saatlerde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın hakim ve savcıların kullandığı A kapısı yakınında keşif yapan 2 DHKPC militanı yakalandı. Polis tarafından keşif yaparken yakalanarak gözaltına alınan 2 militanın adının Sevcan A. ve Berk E. olduğu öğrenildi. Hakim ve Savcıların adliyeye giriş yaptıkları kapıda keşif yapan şüphelilerden Sevcan A.'in örgüt adına birçok eylem ve yürüyüşe katıldığı belirtildi.








BABASI TERÖR MAĞDURU AİLELER DERNEĞİ BAŞKANI

Diğer keşifçi Berk E'nin babası İsmail E. oğlunu terör örgütüne kaptırdıktan sonra Terör Mağduru Aileler Derneğini kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü öğrenildi. İsmail Ercan, oğlunu yaklaşık 5.5 yıl önce lise öğrencisiyken terör örgütü DHKP-C'ye kaptırdığını, bunun ardından ise derneği kurduğunu, terör örgütü DHKP-C'nin 18 yaşından küçük çocukları beyin yıkama seansları sonrasında canlı bomba haline getirdiklerini söylemişti.









________________________________________________________




için tıklayınız




_____







#dhkp-c
#keşif
#adliye
9 yıl önce