|

Dijital kütüphane destanı anlatıyor

Kabine üyeleri, 15 Temmuz’daki darbe girişimini A’dan Z’ye anlatan dijital kütüphane için Yeni Şafak’ı tebrik etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 06:20 - 28/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Dijital kütüphane destanı anlatıyor
Dijital kütüphane destanı anlatıyor

Yeni Şafak internet servisinin 6 aylık yoğun çalışma sonrası hazırladığı “15 Temmuz Dijital Kütüphanesi”ne ilgi her geçen gün artıyor. Milyonlarca kişinin ziyaret ettiği kütüphaneyi inceleyen kabine üyeleri, proje ile şehitlerin kahramanlıkları ve halkın şanlı destanının gelecek nesillere aktarılacağını söyledi.



15 Temmuz'u unutturmayacak






Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Yeni Şafak Gazetesi camiasını böyle bir çalışmayı Türk Halkına kazandırdığı için tebrik ederim” dedi. Dijital kütüphanenin vatana yapılan saldırıları unutturmayacağını belirten Şimşek, “Yoğun bir emeğin ürünü olan bu dijital kütüphane uygulaması Yüce Türk halkına, bu vatana yapılan terör saldırısını asla unutturmayacak. 15 Temmuz darbe girişimi aziz milletimizin üstün gayretleri ile püskürtülmüş olup, bu vesile ile de aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle anarken, Yeni Şafak Gazetesinin ortaya çıkarttığı bu zenginliği herkesin ziyaret etmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı.



Mücadeleyi hafızalara taşıdı






Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, dijital kütüphanenin 15 Temmuz'daki mücadeleyi hafızalara taşıdığını söyledi. Yeni Şafak'ı kutlayan Canikli şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca kahramanlık destanı yazarak, darbe heveslilerine büyük ders verdi. Kahraman halkımızın verdiği bu mücadeleyi “ 15 Temmuz Dijital Kütüphane” çalışması ile hafızalara taşıyan Yeni Şafak gazetesini bu anlamlı çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. Bu vesileyle de 15 Temmuz'da meydanları, havalimanlarını, yolları, köprüleri doldurarak vatan hainlerini hezimete uğratan 7'den 70'e tüm vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”



Destana yakıştı






Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dijital kütüphanenin büyük bir hizmet olduğunu söyledi. Yeni Şafak'ın 15 Temmuz destanına yakışır bir çalışma yaptığına dikkat çeken Çavuşoğlu şunları kaydetti: “Milletimiz 15 Temmuz hain darbe girişimini yine iman dolu göğsüyle püskürtmeyi başardı. O geceyi yaşayan kahramanlar, o geceyi unutmamaya ve gelecek nesillere de unutturmamaya söz verdiler. Esas önemli olan da tıpkı geçmişte okuduğumuz ve atalarımızdan ilham aldığımız şanlı tarihimiz gibi 15 Temmuz'un da o destana yakışır biçimde hatırlanmasını, bilinmesini sağlamaktı. Yeni Şafak ekibinin titizlikle hazırladığı bu çalışma 15 Temmuz'un en önemli dijital kaynaklarından birisini oluşturmakta. Bu anlamda böylesi güzel bir çalışmayı yapan tüm ekibe, o gecenin kahramanı olan Aziz Milletimiz adına teşekkürü bir borç biliyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”



Güzel bir çalışma






Maliye Bakanı Naci Ağbal, “15 Temmuz hain darbe girişimi ve aziz milletimizin bu ihanete karşı verdiği destansı mücadeleyi güzel bir çalışma ile dijital kütüphane ortamında milletimize anlatan Yeni Şafak Gazetesi'ni tebrik ediyorum" dedi.



Teşekkür ediyorum






Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, “Milletimizin kahramanlık destanını “15 Temmuz Dijital Kütüphanesi”yle ölümsüzleştiren Yeni Şafak gazetesine teşekkür ediyorum” dedi.



Nesillere aktarılacak






Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, kütüphane ile darbecilere geçit vermeyen istiklal ve istikbali koruyan milletin yaptığı direnişin gelecek nesillere aktarılacağını söyledi. Bakan Elvan, “15 Temmuz bu milletin iradesine sahip çıktığı destanın adıdır. Bu millet, FETÖ'cü hainlere ve onların arkasındaki güçlere geçit vermemiş, istiklalini ve istikbalini korumuştur. Bu tarihi günü gelecek nesillere aktarmak adına 15 Temmuz Dijital Kütüphanesini hazırlayan Yeni Şafak gazetesini kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.



Çocuklarımız buradan öğrenecek




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, çocuklarımızın hain darbe girişimini, gelişmeleri, davaları ve itirafları bu kütüphaneden öğreneceğini söyledi. Bakan Zeybekçi şunları söyledi: “Yeni Şafak gazetesinin oluşturduğu “15 Temmuz Dijital Kütüphanesi”nin gelecek nesiller için çok doğru ve isabetli bir çalışma olduğuna inanıyorum. Bu teknolojiye hakim gençlerimiz, çocuklarımız; hain darbe girişimini, ardından yaşanan gelişmeleri, davaları, ifadeleri ve itirafları hazırlanan bu kütüphaneden öğrenecek. 15 Temmuz şehit ve gazilerimizi tanıyacak, kahramanlık hikâyelerine tanıklık edecek. “15 Temmuz Dijital Kütüphanesi”nin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Büyük bir hizmette bulundular.”



Çok değerli bir eser


Yeni Şafak yazarları da "15 Temmuz Dijital Kütüphanesi"ni şöyle değerlendirdi:


Yusuf Kaplan:

Yeni Şafak, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin hafızasını kayıt altına almış. Bu ürpertici darbe ve işgal girişimini, milletimizin göğsünü tanklara siper ederek bu saldırıyı destansı bir direnişle püskürtme mücadelesini unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bir kaynak var elimizin altında. Hazırlayan arkadaşları yürekten kutlarım.



Ömer Lekesiz:

15 Temmuz'un dijital kütüphanesini, o güne ilişkin kaydı bilgileri ve belgeleri, sadece uyumlu ve yetkin bir teknik bütünlükle bir araya getirmesiyle değil, o günün destanlaşan direniş azmini, bunun belirlediği vatan, millet ve istiklal sevdasını, şehitlerin acısını, fedakarlığın onlarca farklı biçimi görünür kılması bakımından da merakla, dikkatle izledim. Emeği geçen herkese teşekkürler.



İbrahim Tenekeci:

15 Temmuz gecesi, milletin hayırlı ve sadık evlatlarının kalbine ilâhî ilham doğdu. Olayın vahametini kimi erken, kimi biraz geç kavramış olabilir. Bir parçası olduğum Yeni Şafak gazetesi, imtihan gecesinden alnının akıyla çıktı. Basiret ve feraset gösterdi. Kıvanç duyduk. İnsan kelimesi nisyan kökünden gelir. Nisyan; unutmak, hatırdan çıkarmak, hatırlamamak demek. Dolayısıyla insan unutkandır. Yeni Şafak gazetesi, işgal girişiminde yaşananları unutmamak ve unutturmamak adına, 15 Temmuz Dijital Kütüphanesi'ni oluşturdu. Böylece millî hafızaya kıymetli bir katkı yapmış oldu.



Mehmet Acet:

Yeni Şafak'ın 15 Temmuz dijital kütüphanesi darbe girişimi ile ilgili, özgün bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkmış değerli bir eser. Gelecek nesillere işgal girişimini anlatmak için bundan daha iyi bir fikir olamazdı.



Taha Kılınç:

İnsan nisyan ile malul olduğundan, en sıcak gündemler bile zamanla unutulabiliyor. Yeni Şafak, bu ülkenin atlattığı en yaman imtihanlardan biri olan 15 Temmuz darbe girişimini, nesiller boyu unutulmayacak bir arşive dönüştürdü. “15 Temmuz'un dijital kütüphanesi”, öfkeyi ve teyakkuzu her an taze tutmaya yarayacak bir adres.



Serdar Tuncer:

Önceki ihanetleri hakkıyla bilebilseydik belki de sonrakiler yaşanmayacaktı. A'dan Z'ye 15 Temmuz'u anlatan Dijital Kütüphane için teşekkürler Yeni Şafak.



Yaşar Taşkın Koç:

Hafıza aynı zamanda bir seçme meselesidir. Yeni Şafak 15 Temmuz'un dijital kütüphanesini oluşturarak aynı zamanda bir seçim yapıyor; darbenin, darbelerin karşısında, demokrasinin ve milletin yanında olduğunu ortaya koyuyor.











#Yenişafak
#15 Temmuz
#15 Temmuz Dijital Kütüphanesi
7 yıl önce