|

Dilan ve Engin Polat çiftiyle ilgili yeni gelişme: Bakan Tunç açıkladı

Vergi kaçırma, kara paklama olaylarıyla Türkiye'nin gündeminden bir türlü düşmeyen Dilan ve Engin Polat çifti hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Lüks yaşantısını her fırsatta gözler önüne seren Dilan Polat'ın sosyal medyadaki açıklamaları sonrası ortaya atılan iddiaların ardından MASAK çiftin tüm mal varlıklarına el koymuş, yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uzlaştırma Ödül Töreni'nde Polat ailesiyle ilgili gelen soruya cevap verdi. Tunç, kararlılıkla her türlü suçun üstüne gideceklerini belirtti.

Pınar Görgü
17:13 - 24/10/2023 Salı
Güncelleme: 17:16 - 24/10/2023 Salı
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, her türlü suçun üstüne gideceklerini söyledi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, her türlü suçun üstüne gideceklerini söyledi.

Dilan Polat ve Engin Polat, kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddialarıyla haftalardır Türkiye gündeminin birinci sırasında yer alıyor.


Her gün binlerce lira harcadığını söyleyen, kahvesine altın tozu atan bütün yaşantısını gözler önüne seren Dilan Polat'ın sosyal medyadaki açıklamalarının ardından yargı Polat Ailesi hakkında harekete geçti.


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Polat Ailesi soruşturması hakkında basın açıklaması yapılmıştı.



Soruşturma başlatıldı

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Engin Polat ve Dilan Polat ile diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedildi.


Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığı belirtilen açıklamada, şüphelilerin tüm mal varlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verildiği bildirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

'Yargı her suçun üzerine gider'

'Uzlaştırma Ödül Töreni'ne katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, programın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Suç örgütlerine ve özellikle basında geniş yer bulan Polat ailesine yapılan operasyonlarla ilgili soruyu cevaplayan Tunç, MASAK raporları çerçevesinde soruşturmanın süratle tamamlanacağını belirtti.


Tunç, sosyal medyada suç örgütleri ile ilgili soruşturmaların üzerine gidilmediği yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine,
"İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bir soruşturma söz konusu. Orada 12 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı, adli kontrol tedbiri kararı verildi. Bütün mal varlıklarına da el konuldu. MASAK raporları çerçevesi içerisinde de bütün bunlar yargımız tarafından süratle gerçekleşiyor. Sosyal medyada yargının bu konuda duyarsız kaldığı eleştirilerine kesinlikle katılmayın, bunlara inanmayın. Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider. Son zamanlarda çeteler üzerine yapılan operasyonlar, uyuşturucu tacirlerinin üzerine gidilmesi tüm bunlar yargının talimatlarıyla, Cumhuriyet başsavcılıklarımıza gelen ihbarların anında değerlendirilerek kolluğa verilen talimatlarla Cumhuriyet başsavcısı ve savcılarımızın konunun üzerine hassasiyetle gitmesiyle gerçekleşiyor. Yargı, her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir. Türkiye’yi huzurlu bir geleceğe, her türlü şiddetten, terörden arınmış ve çetelerden arınmış bir ülke yapmanın gayreti içerisindeyiz"
ifadelerini kullandı.

Ülke gündemine damga vuran Dilan Polat ve Engin Polat hakkındaki suçlamalarının ardı arkası kesilmiyor, her gün bir yenisi daha ekleniyor.


Geçtiğimiz günlerde Dilan Polat, eşi ve yakınları hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun soruşturma yaptığı ortaya çıkmıştı.


Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK'ın eski Başkan Yardımcısı Dr. Ramazan Başak,katıldığı bir programda lüks yaşantısını gözler önüne seren "kara para aklama" iddialarıyla sarsılan Dilan ve Engin Polat çiftiyle ilgili iddiaların içeriklerini anlattı.


Başak,
"Polat ailesi ve yakınlarına ait olan 16 şirketin ortak bir özelliği var. Tek elden yönetiliyor. Daha çok Engin Polat ve Dilan Polat'ın hakimiyetinde ve etkinliğinde yürütülüyor. Tedarikçi olarak nitelendirilen şirketlerin ortak özellikleri de gerçek bir mal alışı gerçekleştirebilecek bir niteliğe sahip değiller. Haklarında sahte belge düzneleme iddiaları bulunuyor. Borçlarını ödemiyorlar. Bankacılık işlemlerini gerçekleştiremiyorlar. Bankacılık sistemi üzerinden geçmiyorsa biz bu duruma şüphelş bakarız. Nakit ticareti varsa burada yasa dışı işlem yapıldığını düşünüyoruz"
dedi.


#Adalet Bakanlığı
#Dilan Polat
#Engin Polat
#Yılmaz Tunç
#MASAK
7 ay önce