|

Dışişleri Bakanlığından Mescid-i Aksa baskınına kınama

Terör devleti İsrail'in polisi korumasındaki binden fazla fanatik Yahudi yerleşimci, "Sukot (Çardaklar) Bayramı"nın üçüncü gününde işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Türkiye'den alçak baskına tepki ise gecikmedi. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklama ile binden fazla fanatik Yahudinin Mescid-i Aksa'yı baskını kınandı. Ayrıca Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail'e "sahada gerilimi artıracak her türlü tahrikkar eylemden kaçınılması" yönünde uyarıda da bulunuldu.

Semih Bozkuş
19:03 - 2/10/2023 Pazartesi
Güncelleme: 20:09 - 2/10/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'yı baskınını kınadı.
Türkiye, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'yı baskınını kınadı.

Türkiye, binden fazla fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'yı baskınını sert tepkiyle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin ihlaline yönelik son dönemde artan eylemlerden derin endişe duyulduğunu bildirdi.

"Saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez"

Bakanlık, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.


Son dönemde Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin ihlaline yönelik artan eylemlerden derin endişe duyulduğu vurgulanan açıklamada, "Kudüs'te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekanların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadesi kullanıldı.

İsrail'e 'tahrikkar eylemden kaçının' uyarısı

Açıklamada, "İsrail Hükümetine sahada gerilimi artıracak her türlü tahrikkar eylemden kaçınması çağrımızı ve bu doğrultuda gerekli adımların ciddiyetle ve süratle atılması yönündeki kuvvetli beklentimizi yineliyoruz." denildi.




#Mescid-i Aksa
#Fanatik Yahudiler
#Baskın
#Dışişleri Bakanlığı
#Kınama
7 ay önce