|

Diyarbakır'da başsavcı ve heyet çatışma ortasında kaldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısının ardından incelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kaldı, teröristlerin açtığı ateşle 2 polis yaralandı.

Yeni Şafak
15:41 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:49 - 28/11/2015 Cumartesi
AA
Arşiv
Arşiv

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, savcılar, olay yeri inceleme ekipleri ve Diyarbakır Barosu temsilcilerinden oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve bir polis memurunun şehit olduğu saldırının gerçekleştiği Balıkçılarbaşı Semti Yenikapı Sokak'a gitti.



Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temasın sağlandığı bölgede, heyet de bir anda çatışmanın ortasında kaldı.



Teröristlerin açtığı ateşle 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.



"Bizim orada bulunduğumuz esnada zaten çatışma vardı"


Solmaz, olay yerine gittiklerinde çatışmaların devam ettiğini belirterek, "Yanımızda baronun temsilcileri, olay yeri inceleme ekipleri, başsavcı vekilimiz ve savcılarımızla olay yerine gidiyorduk. Saldırı, direkt bize yönelik değil, bulunduğumuz ortama yönelik oldu. Bizim orada bulunduğumuz esnada zaten çatışma vardı" ifadelerini kullandı.



Solmaz, saldırının ardından daha güvenli alana geçtiklerini anlattı.








#başsavcı
#Diyarbakır
#tahir elçi
8 yıl önce