|

Dost değil kardeşiz

Pakistan Milli Günü, İstanbul’da geniş katılımla kutlandı. Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen resepsiyonda Başkonsolos Yusuf Cuneyd, iki ülkenin dostluktan da öte, kardeş olduğuna vurgu yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:53 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Dost değil kardeşiz
Dost değil kardeşiz

Pakistan Milli Günü kutlamaları kapsamında Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından resepsiyon düzenlendi. Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin, Pakistan İstanbul Başkonsolosu Yusuf Cuneyd, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Pakistan Trabzon Fahri Başkonsolosu Ahmet Albayrak ile geniş bir davetli topluluğu katıldı. Türkiye ve Pakistan milli marşlarının okunmasının ardından konuşan Cuneyd, Pakistan'a birçok alanda yatırım yapan ve Pakistan halkının her zaman yanında olan Albayrak Grubu'na teşekkür ederek, “Pakistan'ın kalkınmasında Albayrak Grubu'nun yatırımları önemli bir yere sahiptir” dedi.



GÜÇLÜ BAĞLARIMIZ VAR


Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Yusuf Cuneyd Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluğun sadece ekonomik ilişkilere dayanmadığını çok daha ileride olduğunu ifade ederek, “Pakistan ile Türkiye ilişkileri hakkında konuşurken kullanabileceğimiz bir tek kelime var; o da kardeşlik. Türkiye ile Pakistan arkadaş değil iki kardeştir. Bu kardeşlik ülkelerimizin liderlerinden tutun da sokaktaki insanlarımıza kadar güçlü bir bağa sahiptir. Ne zaman Pakistan için dua etsem aynı şekilde Türkiye için de dua ediyorum” diye konuştu.



ALBAYRAK GRUBU'NA TEŞEKKÜR


Cuneyd, iki ülke arasında özellikle son yıllarda ekonomi alanında büyük ilişkiler geliştirildiğini vurguladı. Albayrak Grubu'nun yatırımlarından dolayı Ahmet Albayrak'a teşekkür eden Cuneyd şunları ifade etti: “Bu Yatırımlar Pakistan'ın kalkınmasına büyük etki gösteriyor. Son üç yılda ordu, güvenlik güçleri ve halk Pakistan'ın parlaması için çaba sarf etmektedir. Ekonomi alanında ciddi ilerlemeler kaydettik. Halkımızın refah seviyesini yükseltmek için her gün daha fazla çalışıyoruz” diye konuştu”



Pakistan da Türklerin vatanı


Resepsiyonda konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Pakistan ile Türkiye'nin dostların yaşadığı iki ülke olduğuna vurgu yaptı. Vali Şahin şöyle konuştu: “Kurtuluş savaşımızda hemen yanı başımızda omuz omuza mücadele verdik. Bu sadece manevi olarak değil maddi olarak ta her türlü imkanı bizlere sağladılar. Bizlerde Pakistan'ın her gününde yanında olarak kardeşlik duygusuyla yaklaştık. Kıyamete kadar da bu böyle devam edecektir. Biz sadede dostlarımızın iyi günlerinde yanında olmuyoruz. Aynı zamanda kötü günlerinde de yanında oluyoruz. Pakistan'a bugün yapılmış olan yardımlar aslında Türkiye'ye de yapılmaktadır. Pakistan da bizim bir vatanımızdır.”







#Pakistan
#Resepsiyon
#Albayrak Grubu
#İstanbul Valisi
#Vasip Şahin
#Ahmet Albayrak
7 yıl önce