|

Düğünü bırakıp köprüye koştu

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında dünya evine giren Samet Akbaş ve Zeynep Atalar’ın düğün heyecanı yarıda kaldı. Darbe girişimini düğün esnasında öğrenen damat, misafirlerine ‘meydanlara gidelim’ çağrısı yaptı. Damat, düğününden çıkıp köprüye koştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 21:53 - 29/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Samet Akbaş ve Zeynep Atalar'ın düğün heyecanı, FETÖ'cü hainlerin darbe girişimi nedeniyle yarım kaldı.
Samet Akbaş ve Zeynep Atalar'ın düğün heyecanı, FETÖ'cü hainlerin darbe girişimi nedeniyle yarım kaldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında düğünü olan Samet Akbaş, düğünü yarıda kesip demokrasi mücadelesi için soluğu meydanlarda aldı. Akbaş, o gece yaşadıklarını Yeni Şafak'a anlattı. Samet Akbaş ve Zeynep Atalar, aylar öncesinden düğün tarihini 15 Temmuz olarak belirledi. Ancak çiftin düğün heyecanı saat 22.30'da yarıda kaldı.



DARBECİLERE GEÇİT VERMEYELİM


Düğünde darbe girişimini öğrenen Akbaş, “Saat 22.30 civarında yakın bir arkadaşım kulağıma eğilerek yeni adıyla Şehitler Köprüsü'nün askerler tarafından kapatıldığını, bazı yerlerde halka ateş açıldığını, darbe girişimi olduğunu söyledi. Hemen mikrofonu aldım ve durumu özetledikten sonra 'Düğünümüz bitmiştir. Kimse evine gitmesin. Herkes meydanlara, köprüye gitsin. Darbecilere geçit vermeyelim' dedim” diye konuştu.



BİR GÜNDE İKİ DÜĞÜN YAŞADIM


Gelini baba evine teslim eden Akbaş, yaşadıklarını şöyle anlattı: “3 arkadaşımla birlikte gelin arabasıyla Şehitler Köprüsü'ne doğru yola çıktık.Polisler Çengelköy bölgesinde bizi durdurdu. Köprüye yeni birliklerin çıkışını engellemek için yola barikat kuracaklarını, arabamızı yan çevirip kilitlememizi söyledi. Biz de dediklerini yaptık. Yakın mesafe olduğu için köprüye yürüyerek devam ettik. Gece yarısından askerler teslim olana dek oradaydık. Sabah, hem vatanımızı hem de kızı evinden teslim aldık. Bir günde iki düğün yaşadım.”



#FETÖ’nün darbe girişimi
#Samet Akbaş
#Zeynep Atalar
8 yıl önce