|

Emniyet 34 milyon tazminat istedi

Emniyet, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanma sonucu bina ve araçlarında oluşan zararın karşılanması için örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in de arasında bulunduğu 661 sanık hakkında 34 milyon 559 bin 647 liralık tazminat davası açtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:56 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
186 farklı modeldeki aracın ağır hasar gördüğü belirtilen dilekçede, 55 aracın ise kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.
186 farklı modeldeki aracın ağır hasar gördüğü belirtilen dilekçede, 55 aracın ise kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanma sonucu bina ve araçlarında oluşan zararın karşılanması için örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in de arasında bulunduğu 661 sanık hakkında 34 milyon 559 bin 647 liralık tazminat davası açıldı. Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesince görülecek davanın 197 sayfalık dilekçesinde, darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü ile bağlı birimlerin taşınır ve taşınmaz mallarında meydana gelen zararın, cuntacılardan tahsil edilmesi talebinde bulunuldu.

TARİHİMİZİN EN
BÜYÜK ZARARI

Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki şube binaları, bilgi işlem merkezleri, plaka tanıma sistemleri ve MOBESE’ler ile 186 farklı modeldeki aracın ağır hasar gördüğü belirtilen dilekçede, 55 aracın ise kullanılamaz hale geldiği kaydedildi. Dilekçede “Teşkilatımız, tarihimizin ve demokrasimizin hiçbir döneminde olmadığı şekilde büyük maddi zarara uğramıştır” ifadesi kullanıldı.

GÜLEN VE ÖKSÜZ VAR

Tazminat davasında adı geçen, FETÖ’nün sivil imamlarının da aralarında bulunduğu isimlerden bazıları şöyle: “Fetullah Gülen, Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Mehmet Partigöç, Hakan Evrim, Nurettin Oruç, Harun Biniş, Hakan Çiçek, Ahmet Bican Kırker, Ahmet Özçetin, Murat Aygün, Ali Kalyoncu, Ali Yazıcı, Bilal Akyüz, Cemil Turhan, Kubilay Selçuk, Muhsin Kutsi Barış, Muzaffer Düzenli, Gökhan Şahin Sönmezateş, İlhan Talu, Ömer Faruk Harmancık, Ramazan Gözel, Sinan Sürer, Hakan Karakuş.”

'TERZİ’NİN MİRASÇILARI ÖDESİN' TALEBİ

Listede, darbe gecesinde şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen darbeci Semih Terzi'nin adı da yer aldı. Ancak emniyet Terzi'nin mirasçılarından tazminatı talep etti.

#​Emniyet
#FETÖ
#15 Temmuz
6 yıl önce