|

'En hafif ifadeyle bozgunculuktur'

Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik... Salih Tuna köşesinde Aydın Doğan'ın rahatsızlığına işaret etti. Yusuf Kaplan, Mehmet Acet, Aydın Ünal ve Ahmet Ünlü de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak
08:56 - 27/02/2017 الإثنين
Güncelleme: 09:19 - 27/02/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Salih Tuna, Yusuf Kaplan, Mehmet Acet, Aydın Ünal ve Ahmet Ünlü'nün yazılarının en dikkati çeken bölümleri:


Bu 'fotoğrafa' gıkını çıkartmadığına göre...

Türkiye'ye karşı “bölücü terör" kartından ne Rusya ne Amerikane de “içerdeki parçaları" vazgeçmiştir.




Konjonktüre uygun pozisyon değişiklikleri kimsecikleri yanıltmasın.




Haliyle, terör belasını da nihayetinde bu aziz milletin iradesi gömecektir. Yani, şu veya bu şekilde kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.




Bakınız, Trump'ın Suriye politikası Obama'dan çok farklı olacak; Türkiye'nin malum kaygılarına “stratejik müttefikliğe" yakışır şekilde yaklaşacak, denildi değil mi?




Tamam, Obama dönemine nazaran (en azından şimdilik) bir farklılık olduğu inkâr edilemez.




Erdoğan aralık kapı bıraksa Obama'nın bıraktığı yerden aynen devam edecekleri de muhakkak.






İlk büyük sembol şahsiyettir.

Hürriyet gazetesi,”Karargâh Rahatsız” başlıklı bir manşet attı!




Hem de 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde!




Bu, darbe çığırtkanlığı değil de nedir, peki?




Yargı, darbe çığırtkanlığı yapan bu manşete sessiz kalamaz, kalmamalı!




Şunu bir yere kalın harflerle yazmalı: Bu milletin, bu tür tehditlere “karnı tok” artık! Bu tür tehditlere “pabuç bırakmaz” bu millet!




Osmanlı tasfiye edildi; Türkiye, terbiye edilmeye çalışılıyor!




Ama millet de, milletin yürek adamları da yaşadığımız bu zilleti seyretmiyor: Menderes'ten itibaren canını feda etmekten çekinmiyor... büyük bir yarma harekâtı gerçekleştiriyor... zorlu bir istiklal ve istikbal mücadelesi veriyor...






Bakan Işık'a bu defa ben sordum

Meselenin ne olduğunu iyi kavramamız lazım.




Resme bölük pörçük bakılırsa, neyin ne olduğunu iyi anlayamayız.




15 Temmuz sonrası, TSK içindeki Kemalist damar harekete geçti, özünde “FETÖ'cüler temizlensin, sonra ordu bize kalsın, kimseler bize karışmasın” anlamına gelen bir dalga ürettiler.




Sanki 15 Temmuz'a gelene kadar, geçmişteki bütün darbelerin, muhtıraların sahibi kendileri değilmiş gibi, demokrasiye bağlılıkları her daim pirüpak kalmış gibi insanların hafızasıyla alay edercesine yaptılar bunu.






'Baldıran zehri içmek pahasına'

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Kürtlere ne getirecek? Kürt sorunu, yeni haliyle Kürtlerin sorunu yeni sistemden nasıl etkilenecek?




AK Parti, kuruluş aşamasında parti programında Kürt meselesini ele almış; Kürt meselesi ile terör meselesinin ayrı olduğunu vurgulamıştı. Kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılında Diyarbakır'da “Kürt meselesinin kendi sorunu olduğunu ve mutlaka çözeceğini” ifade ederek yeni bir dönemi başlatmıştı.




Recep Tayyip Erdoğan, bu meselenin çözümü için, yine kendi deyimiyle “gövdesini ortaya koydu.” “Baldıran zehri içmek pahasına” bu meseleyi çözeceğini ifade etti. 2009'dan itibaren, çok büyük bir siyasi risk alarak, devrim niteliğinde reformları gerçekleştirmeye başladı. Doğu ve Güneydoğu illerine büyük yatırımlar yapıldı. Demokratik adımlar atıldı. Yasaklar kaldırıldı, özgürlükler genişletildi. Red, inkar ve asimilasyonun sona ermesiyle, “Kürt meselesi” de “Kürtlerin meselesine” evrildi.






Hesaplamak gerekirse...

666 sayılı KHK ile eşit işe eşit ücret sisteminin temelleri atılmış oldu. Yeni sisteme göre yapılacak ödemeler 15.01.2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu yazımızda yaklaşık 53 kariyer meslek mensubu ve yardımcısının örneklerle hem 5510 sayılı Kanun'a hem de 5434 sayılı Kanun'a tabi olanların 2017 yılı maaş hesabını yaparak okuyucularımızı bilgilendirmeye çalışacağız.




666 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK'ya eklenen ek 10'uncu maddeye göre ödenecek ücretin detayları verilmiştir. Buna göre (II) ve (III) sayılı listelerde unvanlar gruplar halinde yer almakta olup, bu unvanların alacakları ücret göstergeleri ve tazminat göstergeleri bulunmaktadır. Ücret göstergeleri ve tazminat göstergelerinin maaş katsayısı ile çarpımından oluşan tutarın toplamı ise personelin alacağı brüt tutarı oluşturmaktadır.






#Salih Tuna
#Yusuf Kaplan
#Mehmet Acet
#Aydın Ünal
#Ahmet Ünlü
٪d سنوات قبل