|

Eski valilerin FETÖ'den yargılanmasına başlandı

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ile Batman Valisi Yılmaz Arslan'ın yargılanmasına başlandı.

Yeni Şafak
19:27 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:30 - 24/03/2017 Cuma
AA
Eski valilerin FETÖ'den yargılanmasına başlandı
Eski valilerin FETÖ'den yargılanmasına başlandı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ile Batman Valisi Yılmaz Arslan'ın "terör örgütü üyeliğinden" 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.



Veysel Yurdakul, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Yılmaz Arslan ile avukatlar ise duruşmada hazır bulundu.



FETÖ üyeliğini reddeden Yurdakul, savunmasında, 28 yıl kamu görevi yaptığını, 1996'da terör örgütü PKK'nın saldırısına uğradığını, 2013'te Bitlis Valiliği sırasında örgütün ölüm listesinde bulunduğunu söyledi. Yurdakul, "Terörle mücadelesi ve hayat görüşü ortada olan biri için bu ithamlar çok acı verici." diye konuştu.



"Derneklere para aktarıldığ
ı iddiasını reddetti"


Bitlis'te örgüte arsa tahsis edildiği iddiasını yalanlayan Yurdakul, böyle bir tahsisin olmadığını, bir şirkete arsa satıldığını, bu satışın da valilik tarafından iptal edildiğini, kamunun bundan zarar görmediğinin bilirkişi raporlarıyla tespit edildiğini söyledi.



Yurdakul, SODES'in proje desteklerinden örgüte yakın derneklere para aktarıldığı iddiasını da reddetti.



"ByLock kullanmadığını öne sürdü"


Örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını savunan Yurdakul, "ByLock" bulunan telefon numarasının kendisine ait olduğunu ancak telefonun Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na ait olduğunu, bu telefonun ajansın başkanlığını yürüten valilerce kullanıldığını öne sürdü.



Eski Batman Valisi Arslan da FETÖ üyeliği iddialarını reddetti ve "ByLock" kullanmadığını öne sürdü.



Örgüte yakın 2 kişiyle 13 kez telefonla görüştüğü iddiasını da reddeden Arslan, emniyet amiri olan kardeşi Yalçın Arslan hakkında kendinden sonraki valiler tarafından da bir işlem yapılmadığını söyledi. Yılmaz Arslan, "Pensilvanya'yı su yolu yapan insanlar neden burada değil. İstesem ben de gidebilirdim, imkanım vardı ama böyle bir şey yapmadım." dedi.



Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.



#Bylock
7 yıl önce