|

'Fatih AR' Oxford ve Cambridge'i büyüledi

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Oxford ve Cambridge Üniversiteleri'nde öğrenci ve akademisyenlere Fatih Belediyesi'nin projelerini anlattı. Belediyenin hayata geçirdiği akıllı şehir, coğrafi bilgi sistemleri ve özellikle Fatih AR projeleri büyük beğeni topladı.

Yurt Haberler
00:00 - 18/11/2012 Pazar
Güncelleme: 21:41 - 17/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
'Fatih AR' Oxford ve Cambridge'i büyüledi
'Fatih AR' Oxford ve Cambridge'i büyüledi

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Oxford ve Cambridge Üniversiteleri'nde öğrenci ve akademisyenlere belediyenin projelerini anlattı. Fatih Belediyesi'nin hayata geçirdiği akıllı şehir, coğrafi bilgi sistemleri ve özellikle Fatih AR projeleri büyük beğeni topladı.

Network of Students ve Business Network'un davetlisi olarak İngiltere'de bulunan Başkan Demir, 'Kent Bilgi Sistemini kısaca bölgedeki varlıkların niteliklerini, üst- alt doku ve yapısını, akıllı haritalarını, sosyo - ekonomik durumlarını tanımlayan tüm bu verilere ait sayısal ve sözel bilgilerin, belediye uygulamaları için birbirleriyle ilişkilendirilmesidir' diye özetledi. Demir, bu yapının sürekli güncellenen bir sisteme dönüşmesi, yönetim, denetim ve yönlendirme mekanizmalarının daha hızlı, verimli, güvenilir, zamanında, ekonomik ve etkin işlemesi için, bilgi toplama, sunma ve hizmet üretmede tam koordinasyonun sağlanması anlamına geldiğini de ifade etti.

TÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Başkan Demir, üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin ağırlıkta olduğu izleyenlere; belediyecilik hizmetlerinde bir ilk olan Fatih AR' projesi hakkında da bilgi verdi. İlgiyle karşılanan projeyi 'FatihAR ismini verdiğimiz projemiz ile mobil cihazınızın kamerasını kullanarak, çevrenize göz attığınızda etrafınızdaki mekânsal objelere ait (binalar, önemli yerler, tarihi yapılar) etkileşimli bilgiler (metin, resim, ses, video vb.) almanızı sağlayan bir teknolojidir' şeklinde anlattı. Ayrıca King's College'de Türk öğrencilerle de bir araya gelenDemir, Fatih Belediyesi'nde gerçekleştirdikleri ve bazıları 'dünyada ilk' olma özelliğini taşıyan projeleri öğrencilerle paylaştı.

Cinnah''ın okuluna ziyaret

Baron Kurban Hüseyin ve eşi de eski bir Fatihli olan Barones Meral Ece'nin davetlisi olarak Lordlar Kamarası ve Avam Kamarasını ziyaret eden Demir, ''Birleşik Krallığın sistemini gördük. Pakistan Büyükelçisi Muhammed Nafees Zekeriya ile sohbet ettik. Gandhi ve Jinnah''ın da okuduğu okulun bulunduğu Lincoln''s Inn''e gittik'' dedi.


12 yıl önce