|

Fatih, hakettiği hizmeti bulacak

Görevinin yükleyeceği sorumluluğun bilincinde olduğunu belirten AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Musafa Demir, Fatih halkına dürüst, katılımcı, şeffaf ve Toplam Kalite esasına dayanan bir yönetim sözü verdi.

Yeni Şafak
01:00 - 22/03/2004 Pazartesi
Güncelleme: 17:19 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

28 Mart seçimlerinde Fatih'i yönetmeye talip olurken, bu görevin kendilerine yükleyeceği sorumluluğun bilinicinde olduklarını belirten, AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, Fatihlilere dürüst, katılımcı, demokratik, şeffaf ve toplam kalite yönetimini esas alan bir yönetim vaadediyoruz"dedi.

FABİM'i kuracağız

Demir, AK Parti kadroları olarak, kaynakları akılcı kullanan, uygulanabilinir projelere vakit ayıran ve yeşeren hayalleri gerçekleştirme iradesine sahip bir yönetim biçimi sergileyeceklerini söyledi. Demir, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Ahmet Hamdi Camlı ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Burada Fatih'te uygulayacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Demir, Fatih'i Fatihlilerle birlikte yönetmeye dayanan bir yönetim biçimi sergileyeceklerini kaydetti. Fatih'te proje aşamasında başladıkları hizmetlerin uygulamaya konmasında ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini dikkate alacaklarına vurgu yapan Demir, hizmetteki öncelikleri hakkında şunları söyledi:

"Fatih Belediyesi İletişim Merkezi (FABİM)'i kurarak, ilçede yaşayanların görüş ve düşüncelerinin, özel bir telefon hattıyla FABİM'e aktarımaları sağlanacaktır. Belediye hizmetlerinde çağdaş standartların yakalanması için teknolojinin sunduğu nimetlerden faydalanılacak. Uygulamaya konacak e- belediye yöntemi ile belediye ile muhtarlar arasında internet üzerindren iletişim sağlanacaktır. Her ay bir mahallede yapılacak toplantıyla mahallenin problemi dinlenecek ve o ay içinde mutlaka çözüme kavuşturulacaktır."

Vatan, Millet, Fevzipaşa, Bulvar ve Abdürezzakpaşa caddelerinni kentsel dönüşüm projelerinin mümkün olan en kısa zamanda tamamlanacağını kaydeden Demir,bu konuda da şunları söyledi.

Kültür merkezi Fatih

"Fatih Kültür Merkezi, ilçenin sembollerinden biri olacak.

Sanatsal faaliyetleri organize eden kişi ve kurumları da destekleyeceğiz. Fatih'te belediyenin bütün birimlerini içinde toplayacak komplike bir belediye binasına sahip olmamasını eksiklik. Bunu da gidereceğiz."

Ülkenin öncelikli sorunlarının başında gelen işsizlikle mücadelede kararlı olduklarını dile getiren Mustafa Demir, iyi niyetli ve becerikli bir belediyenin bu konuda yapabileceği çok şeyin bulunduğunu söyledi. Görevleri süresince, Fatih sınırları içinde "İşportacı kovalayan zabıta" görüntülerinin de ortadan kalkacağına dikkat çeken Demir, "İlçede modern ve temiz bir çevre ilkesinden ödün verilmeden insanların geçinmelerini sağlamak yeni projeleri uygulamaya geçireceğiz"dedi. Demir, belediyenin Fatih'e yatırım yapacak hayırseverlere yardımcı olarak, onları teşvik edecek yeni projeler geliştirileceğini kaydetti. Demir, diğer projelerini şöyle sıraladı:

"Fatih en kısa zamanda ihtiyaç duyulan modern bir spor kompleksine kavuşacak. Fatih'teki meydanlar sosyal ve kültürel buluşma kavşağı olarak değerlendirilecek.

Trafik ve otopork sorunu bitmeyen çile olmaktan kurtulacak.

Sokak çocukları içine düştükleri bataklıktan kurtarılarak eğitimlerini sağlamaları desteklenecek.

Özürlülerin sorunlarının çözümü için yeni projeler gerçekleştirilecek

Sağlıklı bir toplum oluşturulması için halk sağlığı uygulaması yaygınlaştırılacak.
'Önceliğimiz temİz Fatih'
FATİH Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, göreve gelmeleri halinde, Fatihlilerin temiz ve oksijeni bol bir ortamda yaşamlarının sağlanacağını söyledi. Fatihlilerin temiz ve sağlıklı bir çervede yaşamalarının en doğal hakkı olduğuna inan Demir, şöyle konuştu: "Reklam alanları yeniden düzenlenecek. Başta Fatih Camii bölgesi olmak üzere ihtiyaç duyulan bölgelerde 'Kentsel rehabilitasayon projeleri" oluşturulup uygulanacak. Temizlik sorunu yeniden değerlendirilerek, kaynağından , ayrıştırmalı çöp toplama projesi hayata geçirilecek. Fatih'in yemyeşil bir ilçe haline gelmesi için çalışacağız." Demir, Fatih'in bir bütün olarak turizme kazandırılması için yapılacak çalışmalarla Kariye, Anemes, Yedikule Zindanları, Zeyrek, Fatih Cami ve Haliç halkın ziyaretine açılacağını sözlerine ekledi. İlçede kongre ve inanç turizminin geliştirilmesini de sağlayacaklarını vurgulayan Demir, UNESCO'nun dünya mirası listesine aldığı "Fener Balat, Zeyrek" projelerinin süratle tamamlanarak hayata geçirileceğini kaydetti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce