|

Fatih Projesi ilk kez Kosova'da uygulandı

Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Fatih Projesi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile Türkiye'deki tüm öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlar, ilk kez Türkiye dışında Kosovalı Türk öğrencilere de dağıtıldı.

Yeni Şafak
16:46 - 18/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:52 - 18/03/2017 Cumartesi
DHA
Gündem
Gündem
Fatih Projesi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk kez yurtdışında uyguladığı proje kapsamında Kosova Demokratik Türk Partisi DTP, Kosova genelinde Türkçe eğitim gören ilköğretim okulu birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtımında bulundu.

Kosova'nın Prizren şehrinde düzenlenen törene Kosova genelinde eğitim gören Türk öğrenciler ile veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti makamlarına teşekkür etti. Törende konuşan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ta Fatih Projesi kapsamında ilk kez Türkiye dışında peojenin Kosova'da gerçekleştirdiğini belirterek Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman Kosova halkının yanında olacağını vurguladı. Konuşmaların ardından Kosovalı Türk ilköğretim okulu öğrencilerinin sergilediği gösteriler büyük ilgi gördü. Tören sonuda Büyükelçi Kılıç ve Bakan Yağcılar, Kosovalı ilköğretim birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlarını dağıttı. Törene yaklaşık bin davetli katıldı.
#Fatih Projesi
#Kosova
7 yıl önce