|

FETÖ itirafçısı pilotun söyledikleri şoke etti

FETÖ soruşturmasında itirafçı olan pilot, örgüt dışı evliliklerin önüne "Allah'ın sırrı ifşa olur" yalanıyla geçilmeye çalışıldığını söyledi. İtirafçı pilot, "Abiler, örgütün uygun göreceği kişilerle evlilik yapmamız gerektiğini, örgüt dışında evlilik yaptığımızda mesleğimizin ve hayatımızın olumsuz etkileneceğine vurgu yapıyorlardı. Örgütün Allah'ın bir sırrı olduğu, uygun görülmeyen, evlenmek istediğimiz kadına bunu söylediğimizde Allah'ın sırrını ifşa etmiş olacağımız, hareket içinde bulunan herkesin hakkına gireceğimiz söyleniyordu" dedi.

Yeni Şafak
12:08 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 12:19 - 6/12/2016 Salı
AA

Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında itirafçı olan pilot, örgüt dışından evliliklerin önüne "Allah'ın sırrı ifşa olur." yalanıyla geçilmeye çalışıldığını anlattı.



Konya merkezli FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında itirafçı olan şüpheli pilot, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde verdiği ifadede, etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini, örgütün yapılanmasına ilişkin bildiği her şeyi anlatacağını söyledi.



Tavsiye edilen askeri okul sınavlarına girmek istemediğinde örgüt abisinin kızarak, "Sahabeler, Peygamber Efendimizi yarı yolda bırakmadılar." dediğini aktaran itirafçı, Hava Harp Okulunu kazandıktan sonra örgütle görüşmeye devam ettiğini dile getirdi.



Buluşmalarda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarının okutulduğunu, vaazlarının dinletildiğini belirten itirafçı, "Okuldayken ima yoluyla namaz kılma, cuma namazına gitmeme, teyemmümle abdest alma, ramazan ayında oruç tutmama gibi şeyler söylenirdi. Bu şekilde yapılan ibadetlerin kabul olmayacağını ifade ettiğimizde, bize Gülen'in kendisini ziyaret eden subaya, ima yoluyla kılmış olduğu bir vakit namaza, bir ömür kılmış olduğu tüm namazlarını değişebileceğini söylediği anlatıldı." diye konuştu.



Örgütü "Allah'ın sırrı" görmüşler


Ne zaman örgüt abileriyle tartışsa ya da sorun olsa okuldaki öğretmenlerle sıkıntı yaşadığını anlatan itirafçı, durumu ilettiği örgüt abisinin, gülümseyerek "Bizi de seven birileri vardır." dediğine işaret etti.



Örgüt üyelerinin evliliklerine de değinen itirafçı, "Abiler, örgütün uygun göreceği kişilerle evlilik yapmamız gerektiğini, örgüt dışında evlilik yaptığımızda mesleğimizin ve hayatımızın olumsuz etkileneceğine vurgu yapıyorlardı. Örgütün Allah'ın bir sırrı olduğu, uygun görülmeyen, evlenmek istediğimiz kadına bunu söylediğimizde Allah'ın sırrını ifşa etmiş olacağımız, hareket içinde bulunan herkesin hakkına gireceğimiz söyleniyordu." ifadelerini kullandı.



Himmet parasını yemek harammış


İtirafçı, maaşının yüzde 15'inin himmet, banka promosyonunun da faiz olduğu gerekçesiyle istendiğine işaret ederek, "Düzenli himmet parasını ödemediğimden borcum olduğu, bunu ödemem gerektiği söylendi. Abiye, kimseye borcum olmadığını, aileme yardım ettiğimi ifade edince, 'Allah'ın hakkı aileden önce gelir. Bu para size emanet. Himmet parasını vermeyip yerseniz, haram olur.' karşılığını verdi. 17-25 Aralık sürecinden sonra sürekli hükümet eleştirilmeye başlandı. Süreçten sonra örgüt abileri, tedbir amaçlı eve gelirken yanlarında kitap getirmiyorlardı. Yaşanan bazı şeylerin bizden kaynaklanan manevi eksiklikten dolayı olduğuna işaret ediliyordu. İbadetlerimizi gizlilik içinde yapmamız isteniyordu" bilgisini verdi.



Sorumlu örgüt abisinin rütbeli personelin hayat tarzları hakkında kendisine sorular yönelttiğine de dikkati çeken itirafçı pilot, görüşmeler öncesi telefonla irtibat kurmadıklarını, birkaç ayda bir belirtilen adreste buluştuklarını kaydetti.








#FETÖ
#İtirafçı
#Konya
#PDY
7 yıl önce