|

FETÖ'cülerin 16 Temmuz'da yaydığı mesaj

15 Temmuz gecesi FETÖ'cülerin darbe girişiminin başarılı olamayacağını anlaması üzerine birbirlerine gönderdiği mesajlar TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun raporunda ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:51 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 12:37 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
15 Temmuz darbe girişimi saatler içerisinde başarıyla püskürtüldü.
15 Temmuz darbe girişimi saatler içerisinde başarıyla püskürtüldü.

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun taslak raporu Reşat Petek tarafından açıklandı. Darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiğine yönelik birçok bilgi ve belge topladıklarını vurgulayan Petek, "Raporumuzda darbe girişiminin ardında FETÖ olduğu kesin şekilde ortaya konmuştur" dedi. Petek ayrıca, darbe girişiminin önceden haber alınamamasının da istihbarat zaafı olduğunu kaydetti. 15 Temmuz'da saat saat neler yaşandığını aktaran Petek, MİT'ten gelen rapora ilişkin de bilgi verdi.

Petek, darbe girişiminin püskürtüleceğinin anlaşılması üzerine FETÖ'cü komiserin örgüt mensuplarına gönderdiği mesajı açıkladı.

"Başarısız olduğu saatlerde durum değişiyor"

Petek'in açıklaması şöyle:

"O gece, emniyet genel müdürlüğüne silahların teslim edilmemesi, silahlı kalkışmaya direnilip karşı konulması talimatına rağmen, örgüt mensubu olan emniyet görevlileri bunlar kendi mahiyetlerinde bulunan polis memurlarına, darbe girişimindeki askerlere direnilmemesi talimatını verip bozgunculuk yaptıkları, eyleme destek verdikleri tespit edilmiştir. Ama gece yarısından sonra darbenin başarısız olduğu saatlerde durum değişiyor.

Bir komiser yardımcısı Ersal Gölüm’ün telefonunda ele geçirilen belgeler. 16-7-2016 günü saat 05:20-29 arasında, gönderilen uyarılar. “Önemli durum, durum kötü. Çok acil duyuru. Tüm imamlara, abilere, ablalara iletin. Tüm hizmet mensupları darbeyi şiddetle kınayan açıklama yapsın” çevir kazı yanmasın.

'Tayyip'e dönük açıklama yapmayın'

Meydanlara inip kendisini kamufle etsin. Resim çektirip sosyal medyada yayınlasın. Ama fazla da muhterem hoca efendinin adı geçsin. Hepimizi alabilirler, televizyonda gördüm ilk kez desin. Asla hükümete ve Tayyip'e dönük açıklama yapmayın. Bu şekilde mesaj göndererek örgüt mensuplarına kendilerine kamufle etme şeklindeki talimatı görüyoruz."


#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce