|

FETÖ'nün CHP'ye 5 bin liralık bağışı darbe raporunda

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun raporunu açıklayan Reşat Petek, raporda yer alan CHP detayını açıkladı. FETÖ'nün siyasi partilerle ilişkilerini açıklayan Petek, "Gülen'in CHP'ye 5 bin lira bağışta bulunduğu anlaşılıyor" dedi.

Yeni Şafak
11:42 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 12:36 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
CHP Binası
CHP Binası

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, hazırladıkları 661 sayfalık raporu açıkladı.

Darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiğine yönelik birçok bilgi ve belge topladıklarını vurgulayan Petek, "Raporumuzda darbe girişiminin ardında FETÖ olduğu kesin şekilde ortaya konmuştur" dedi. Petek ayrıca, darbe girişiminin önceden haber alınamamasının da istihbarat zaafı olduğunu kaydetti.

Petek, raporda yer alan CHP detayını da açıkladı. FETÖ'nün siyasi partilerle ilişkilerine ilişkin elde edilen bulguları paylaşan Petek, "FETÖ'nün CHP'ye bir tahsilat, bağışta bulunduğu anlaşılıyor. Gülen'in CHP'ye 5 bin lira bağışta bulunduğu anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

'Kontrollü' darbe sözlerine yanıt

"Bu, başlangıçtan sonuna kadar FETÖ kontrolündeki bir darbedir. Marmaris'i de gördük. Kalkıp da bunun 'kontrollü' olduğunu söylemek, 80 milyon insanı saf yerine koymamak lazım. İtiraf edenler var. Bu ifade, FETÖ'nün istediği psikolojik bir harekattır. Yurtdışında da çeşitli çevrelerin desteğini almıştır. Bizim komisyonumuzda da yargıda da şimdiye kadar siyasi bir isim ortaya çıkmadı."



#FETÖ
#CHP
7 yıl önce