|

FETÖ’nün deposuna baskın

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'ye yönelik yürüttüğü soruşturmalar devam ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 19/03/2017 Pazar
Güncelleme: 00:13 - 19/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Soruşturma kapsamında gelen bir ihbarla tespit edilen ve FETÖ'nün ışık evlerine eşya temin ettiği belirlenen bir depoya baskın yapıldı. Geçtiğimiz günlerde bir şahıs "Sokağımızda bir binanın alt katında ev eşyaları var. Sürekli eşyalar toplanır ve dağıtılırdı. Şimdi bir TIR geldi ve eşyaları yüklüyorlar. Bu eşyaların FETÖ evlerine dağıtıldığını duymuştuk. Birkaç gündür sürekli bu şekilde TIR'lara eşya yüklüyorlar" şeklinde bir ihbarda bulundu.



İKİNCİ EL EŞYA DEPOSU


İhbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri deponun bulunduğu Bağcılar'daki Güneş Mahallesi'ne baskın düzenledi. 400 metrekarelik depoda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait çok sayıda kitap ve sayılamayacak kadar ikinci el ev eşyası bulundu. Depodaki eşyaların FETÖ'nün kapatılan ışık evlerinden yeni açılacak evlere gönderilecek eşyalar olduğu ortaya çıkarıldı.



SORUMLULARDAN GÜLEN SAATİ ÇIKTI


Depo ile ilgilenenlerin emekli polis memuru Halil Kaynar ve oğlu Muhammed Yasin Kaynar olduğu belirlendi. Yasin Kaynar'ın FETÖ'nün finansman şirketi Kaynak Holding'te muhasebecilik yaptığı belirlenirken, iki ismin ev adreslerine arama yapıldı. Baba ve oğul Kaynar'ın evlerinden Tissot 1853 marka Fetullah Gülen ibaresi bulunan gri kordonlu kol saati bulundu. Evden ele geçirilen dijital malzemelerde yapılan incelemede ise çok sayıda programın kuşkulu bir şekilde silindiği tespit edildi. Muhammed Yasin Kayar'ın tutuklandığı baba Halil Kaynar'ın ise firarda olduğu öğrenildi.


#FETÖ
#İstanbul
#Emniyet
7 yıl önce