|

Fırtına kabusu

Yurt genelinde etkili olan şiddetli fırtına evlerin çatılarını uçurdu. Devrilen ağaç ve çatıların altında kalan 4 kişi öldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:43 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Fırtına kabusu​
​Fırtına kabusu​

Şiddetli fırtına yurt genelinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Mersin’in Akdeniz ilçesinde tarlada birlikte çalıştığı işçilerle kahvaltı yapan 28 yaşındaki Meryem Toprak, hızı yer yer saatte 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle devrilen bir ağacın altında kaldı. Ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Toprak kurtarılamadı. Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde de ormanlık alandan yuvarlanan kaya parçası önce bir eve, ardından Hasan Topal (71) ile Hakkı Karakaş’a (57) çarptı. Topal, olay yerinde hayatını kaybetti, yaralanan Karakaş hastaneye kaldırıldı.

KAVAK AĞACININ ALTINDA KALDILAR

Artvin'in Aşağı Maden köyünde fırtınanın devirdiği kavak ağacı anne-kızın üzerine düştü. Şehrinaz İlbeyi feci şekilde can verirken, kızı Selvinur İlbeyi ise yaralandı. Ardahan'da çatıdan kopan parça boğazına isabet eden 4 çocuk annesi Çimen Şenel öldü. Rize merkeze bağlı Kömürcüler Köyü Soğuksu Mahallesi’nde Kezban Aksu’ya ait 2 katlı ahşap ev fırtına nedeniyle çöktü. Yaralanan Aksu hastaneye kaldırıldı. Fırtına, Sivas, Nevşehir ve Yozgat’ta da etkili oldu. Sivas’ta çok sayıda ev, işyeri ile bir fabrikanın çatısı uçtu. Park halindeki çok sayıda araç hasar gördü. Sivas Valiliği, can ve mal güvenliği açısından dikkatli olunması, mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu. Fırtına, Yozgat, Erzincan, Siirt ve Erzurum'da da etkili oldu. Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli rüzgar, evlerin çatılarını uçurdu.

#Fırtına
#Mersin
#Artvin
7 yıl önce