|

Genelkurmay Beştepe’ye bağlansın

Meclis Başkanlık Divanı üyeleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın yapısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Genelkurmay ve MİT’i Cumhurbaşkanlığı’na kuvvet komutanlarını da Milli Savunma Bakanlığı’na bağlamak istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 04:20 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlık Divanı'nı kabul etti. TBMM Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığı'da aralarında Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin de olduğu CHP'li üyeler ilk kez katıldı. AK Parti ve MHP'li üyelerin katıldığı kabulde HDP'den katılım olmadı. Toplantıda, HDP'nin katılmaması kendi tercihleri olarak yorumlandı.



KENETLENEREK AŞARIZ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini ileten vekillerin, "Türkiye inşallah daha güzel günler görecek. O zor gecede hepimiz nasıl biraraya geldik kenetlendiysek bundan sonraki süreçleri de siyasi parti ayrımı gözetmeksizin hep beraber birbirimize kenetlenererek aşacağız" dedikleri öğrenildi.



YAPILANMA DEĞİŞTİRİLSİN


Darbenin ardından atılacak adımlar konusunda önemli bir işaret veren Erdoğan'ın, halen Başbakanlığa bağlı olan Genelkurmay Başkanı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) muhalefetin de kabul etmesi halinde doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmasını istediklerini söylediği öğrenildi. Erdoğan ayrıca kuvvet komutanlıklarının ise Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasını istediğini ifade etti. Güç dağılımı üzerinden dağıtarak güçlendirme yaklaşımı üzerinde durduğu kaydeden Erdoğan'ın bunu darbe üreten yapıyı değiştirmek olarak değerlendirdiği belirtildi.



ALGI OPERASYONUNA DİKKAT


Erdoğan FETÖ'nün yurtdışında yürüttüğü algı operasyonuna da dikkat çekti. Bu konudaki şikayetini dile getiren Erdoğan Türkiye aleyhine yürütülen algı operasyonlarına karşı üzüntülerini dile getirdi. Erdoğan'ın milletin birlik beraberlik içinde o geceyi atlatmış olmasına, milletin geleceğine ve demokrasiye sahip çıkmasına gurur duyduğunu aktardığı kaydedildi.



ÜZÜNTÜMÜZÜ BELİRTTİK


Görüşmenin detaylarını paylaşan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, “Üzüntümüzü beyan ettik ve bir badireden kurtulmanın rahatlığı içerisinde geleceğe ait ümitvar olduğumuzu ve yine güçlü bir Türkiye olarak dünya siyaset sahnesinde yerimizin devam edeceğine inancımızı ifade ettik" dedi.



Camiyi inceledi




Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabullerinden önce inşaatı devam eden Osmanlı Camii inşaatında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Erdoğan, camii inşaatında çalışan işçilerle bir süre sohbet etti, ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, bir işçinin cebinde sigara görünce, kendisine bırakması yönünde öğütlerde bulundu. Çıkışta vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaşan Erdoğan, “dik dur eğilme, bu millet seninle" diye slogan atan vatandaşları görünce aracından inerek kısa süre sohbet etti. Erdoğan yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde bulunan halkı makam aracından selamladı.



Fidan'la olağan görüşme


Erdoğan, TBMM Başkanlık Divanı'nın ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Külliye'de basına gerçekleşen görüşme 1 saat 50 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlık kaynakları görüşmenin olağan bir görüşme olduğunu söyledi. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında Fidan'la 22 Temmuz'da bir araya gelmişti.


#TSK
#MİT
8 yıl önce