|

Göğüs göğüse çarpıştılar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tendürek Dağı’nda PKK’ya yönelik yürütülen operasyona ilişkin çarpıcı bilgiler verdi. Çatışmaların büyük bir kısmının 30 metre mesafede gerçekleştiğini söyleyen Soylu, “O mesafede göğüs göğüse mücadele eden evlatlarımızdan şehit vermedik. Tendürek’te son 30 yılın en büyük terör operasyonlarından bir tanesi sona erdi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:54 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Göğüs göğüse çarpıştılar
Göğüs göğüse çarpıştılar

Terör örgütü PKK’ya en büyük operasyonlardan biri Tendürek Dağı’nda gerçekleştirildi. Ağrı, Van, Çaldıran ve Doğubayazıt bölgesinde baskı kurmaya çalışan teröristler, Mehmetçiğin müdahalesiyle temizlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu operasyonla ilgili detayları İstanbul’da açıkladı. Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) mezuniyet törenine katılan Soylu şunları söyledi:

PKK’LILAR İRAN’DAN GELMİŞ

Alınan istihbaratlar ve yapılan takipler sonucu yaklaşık bir ay önce Tendürek Dağı’na İran’dan terörist bir grubun sızması tespit edildi. Bunun üzerine hemen çok yakında bulunan güvenlik kuvvetlerimiz devreye girmişler. Üç gün önce saat 16.10’da gerçekleşen bu hadiseden hemen sonra bu sabah saat 03.00’a kadar büyük bir çatışma gerçekleşmiştir. Her birinizin gurur duyacağı mücadeleyi kahraman evlatlarımız gerçekleştirdi.

Çatışmanın büyük bir kısmı 30 ila 40 metre karşılıklı devam etti. O mesafade göğüs göğüse mücadele eden evlatlarımızdan şehit vermedik. Terör örgütü kalleş bir örgüt. Ya patlamalarla ya da uzaktan kanas dediğimiz suikast silahlarıyla bunları gerçekleştiriyor. Bir korucumuzu 3 de jandarmamızı bu uzaktan suikast silahlarıyla şehit verdik. Güvenlik güçlerimiz, önceki gün sabah itibariyle 9 teröristi etkisiz hale getirdiler. Önceki gece yarısı bu sayı saat 01.00 gibi 25 teröriste çıktı. En son 5 terörist daha tespit edildi.

BÜYÜK KAHRAMANLIK HİKAYESİ

Biz de harekat merkezinden takip ettik ve o 5 terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar orada büyük bir mücadele ortaya koyuldu. Tendürek Dağı’nda uzun yıllardan beri Kars, Ağrı’ya Doğubayazıt’a baskı kurmak suretiyle etkisi altına almaya çalışan teröristlerin büyük bir kısmı kahraman güvenlik güçlerimizin sayesinde 29 terörist etkisiz hale getirildi. Tendürek’te son 30 yılın en büyük terör operasyonlarından bir tanesi sona erdi.''

#​İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
#PKK
#Tendürek
7 yıl önce