|

Gül tablosuna 100 bin dolarlık teklif

Endonezya Kabine Sekreteri Dipo Alam'ın gelirini Açe'deki Türk okuluna bağışlamak üzere açık artırmaya çıkardığı Gül tablosuna Endonezyalı işadamlarının ilgisi büyük oldu.

Cihan
00:00 - 5/04/2011 Salı
Güncelleme: 01:11 - 5/04/2011 Salı
Yeni Şafak
Gül tablosuna  100 bin dolarlık teklif
Gül tablosuna 100 bin dolarlık teklif

Endonezya Kabine Sekreteri Dipo Alam'ın yaptığı ve Endonezya'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hediye edilmesi amacı ile açık artırmaya çıkarılan resimlere Endonezyalı işadamları büyük ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün portresinin bulunduğun resme verilen teklifler şimdiden 100 bin doların üstüne çıktı. Alam, Gül sevgisini tablolar yaparak ifade ettiğini açıklamıştı. Alam'ın tabloları duyurduğu toplantıya Endonezya basının ilgisi de büyük oldu.

GELİRİ TÜRK OKULUNA

Dipo Alam, resimden elde edilecek tüm geliri Endonezya'nın Açe bölgesindeki Türk okuluna bağışlayacak. Eski D-8 Genel Sekreteri olan Alam'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile tanışıklığı 2007 yıllına uzanıyor. Dipo Alam o dönemde Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül'e resimlerini yapacağı sözünü vermişti.


Gül, Endonezya'da

Gül, Endonezya'da Birinci ve İkinci Dünya savaşları ile Hollanda sömürgesi döneminde yaşamını yitirenler anısına yapılan Anıt Mezar'a çelenk koydu. Eşi Hayrünnisa Gül ile kırmızı halının üzerinde yürüyen Gül, anıt önünde saygı duruşunda bulundu. Güneydoğu Asya'nın en büyük camisi olan 120 bin kapasiteli İstiklal Camisi'ni gezen Gül, eski Endonezya Cumhurbaşkanı Yusuf Habib ile de bir araya geldi.


13 yıl önce