|

Hangara mühür

Deniz Baykal ve MHP kasetleriyle, gazeteci Haydar Meriç cinayetinde parmağı olan işadamı İbrahim Faruk Bayındır’ın şirketi Tarkim Havacılık’a ait iki hangara mühür vuruldu. Polis, şirketin İstanbul Atatürk ve Adana Havalimanları'ndaki hangarlarında inceleme başlattı

Yeni Şafak
04:00 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 05:48 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan operasyonlar ile FETÖ bağlantısı olduğu iddia edilen ve halen yurtdışında bulunan Faruk Bayındır'ın şirketi olan Tarkim Havacılık'a ait hangara polis tarafından mühür vurulurken, içeride bulunan uçaklarında polis tarafından didik didik arandığı öğrenildi.



POLİS EKİPLERİ MÜHÜRLEDİ


Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve yurt dışına kaçtığı tespit edilen iş adamı Faruk Bayındır'ın şirketi olan Tarkim Havacılık'a ait hangarın polis tarafından mühürlendiği ve içeride bulunan uçaklarda aramaların devam ettiği belirtildi.



DARBEDEN ÖNCE ABD'YE GİTMİŞ


Geçtiğimiz Mart ayında Devlet Hava Meydanları İşletmesine Tarkim Havacılık ile ilgili yapılan şikayetler sonrası soruşturma başlatılmıştı. Bu arada 15 Temmuz'da meydana gelen Darbe girişiminin ardından Tarkim Havacılığın sahibi olan Faruk Bayındır'ın çok daha önce ABD'ye gittiği öğrenildi. FETO terör örgütü ile ilişkisi olduğu iddia edilen Bayındır'ın yurt dışına kaçması üzerine DHMİ tarafından yapılan soruşturmanın da genişletildiği öğrenildi.





10 UÇAKTA ARAMA YAPILIYOR


Kanun Hükmünde Kararname (KHK)'den alınan yetki üzerine dün İstanbul Atatürk havalimanı ve Adana Havaliman'ların da Tarkim Hangarlarında polis ekipleri geniş çapta inceleme başlattığı öğrenildi. İstanbul Atatürk havalimanı ve Adana Havalimanı'ndaki hangarlarda bulunan 10 uçakta polis ekiplerinin arama yaptığı öğrenildi.



PERSONELİN KARTLARINA POLİS TARAFINDAN EL KONULDU


Bu arada Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda bulunan Tarkim Havacılığa ait uçak bakım hangarının kira sözleşmesi ev sahibi durumunda bulunan DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi ) tarafından mahkeme kararıyla fesh edilerken, görevli personelin de apron giriş kartlarına el konulduğu belirtildi.







KARANLIK İLİŞKİLER


İbrahim Faruk Bayındır, uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giyen Ahmet Özbey'in kızı Betül Özbey'le evlendi. Tarkim Havacılık, Orhan Air ve Borajet şirketleriyle gündeme gelen Bayındır'ın ismi ilk olarak, MHP'ye kaset komplosu kurulduğunda Devlet Bahçeli tarafından açıklanmıştı. Süratle AK Parti'den ihraç edilen Bayındır'ın, Borajet şirketinde 17/25 Aralık darbe girişiminin kilit isimlerinden Avukat Halil İbrahim Koca ile ortaklığı vardı. 17 Aralık günü Rıza Sarraf'ın avukatlığını bırakan Koca, Şike Davası'nda da gündeme gelmişti. Öte yandan Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopterin de yine TARKİM'den kiralandığı iddia edilmişti. Şirket, hava taksi, özel jet kiralama, helikopter kiralama faaliyetlerinin yanı sıra uçuş okulu, teknik bakım onarım, operasyonel hizmetler gibi alanlarda çalışıyor. Atatürk Havalimanı'nda 2 ve Adana Havalimanı'nda 2 olmak üzere toplam 4 adet hangarı bulunan TARKİM'in 17 adet jet uçağı var.


#Deniz Baykal
#MHP
#Haydar Meriç
#İbrahim Faruk Bayındır
8 yıl önce