|

Hasta eşini bırakıp şehit oldu

İhanet gecesi eşini hasta yatağında bıraktıktan sonra sokağa fırlayan Muhammed Fazlı Demir'i Kısıklı’da darbeciler şehit etti. Eşi Fatma Demir, “Eşime, ‘git ama geri gel’ demiştim. Şehit haberi geldi” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:15 - 7/08/2016 Pazar
Yeni Şafak
Fatma Demir (ortada)
Fatma Demir (ortada)

İstanbul-Kısıklı'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı hainlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Muhammed Fazlı Demir'in, eşini hasta yatağında bırakıp şehadete koştuğu ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi darbe girişimini haber alır almaz evinden çıkan Muhammed Fazlı Demir, arkadaşlarıyla birlikte Kısıklı'ya giderek demokrasiye sahip çıkmaya çalıştı. Otomobilinin camını açan Demir, darbecilere, “Bizler sizin için canımızı feda ediyoruz, siz ne yapıyorsunuz?” diye haykırdı. Bu sözlerin çılgına çevirdiği hainler, otomobili kurşun yağmuruna tuttu. Gözünden vurulan Demir şehit olurken, arkadaşları da yaralandı.





BENİ DÜŞÜNME SAKIN


Şehit eşi Fatma Demir, FETÖ'cü ihanetin yaşandığı geceyi şöyle anlattı: “O gece rahatsızlandığım için ilaçlarla zor duruyordum. O sıralarda ezan okunmuştu. Bana abdest aldırdı. Birlikte namaz kıldık. Darbe girişimi haberini alınca bana 'benim gitmem lazım Fatma' dedi. Ben de kendisine beni düşünmemesini ve gitmesini söyledim. Beni hasta yatağımda bırakarak gitti. Evde Kur'an-ı Kerim okurken eşim aradı. Hakkımı helal etmemi istedi. Ben de 'benden yana helal olsun. Git ama geri gel. Ben seni geri istiyorum' dedim. Ama şehit haberi geldi.”




#Kısıklı
#FETÖ
#15 Temmuz
#Muhammed Fazlı Demir
8 yıl önce