|

Hatıraları 15 Temmuz dijital arşivde

15 Temmuz darbe girişimi ve demokrasi nöbetleri sırasında vatandaşların yaşadıkları olaylar ve görüntüler video olarak kayıt altına alınacak. AK Parti, tarafından kurulan 15temmuzhatiram.com adresinde vatandaşlar o gece ve daha sonrasında yaşadıklarını paylaşabilecek. Siteye ilk olarak o geceye ilişkin anılarını yazan isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:31 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında destan yazan vatandaşlar, o geceye dair hatıralarını gelecek nesillere aktaracaklar.
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında destan yazan vatandaşlar, o geceye dair hatıralarını gelecek nesillere aktaracaklar.

AK Parti, 15 Temmuz’da darbe girişimi ile demokrasi nöbetleri sırasında yaşanan her hadisenin çok önemli olması ve bu olayların unutulmaması için bir dijital bilgi bankası kurdu. Vatandaşlar oluşturulan 15temmuzhatiram.com adresine o gece ve demokrasi nöbetlerinde yaşadıklarını paylaşabilecek. İnternet sitesinde il il bölümler yer alıyor. Herkes bulunduğu ilde yaşadığı olayları ister fotoğrafla ister videoyla sisteme aktarabilecek. 15 Temmuz şehitlerin isimlerinin yer aldığı sitede vatandaş davalar hakkında da bilgi sahibi olabilecek.

İLK YAZAN ERDOĞAN

Siteye ilk olarak o geceye ilişkin anılarını yazan isimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım oldu. Yazısına "Biz bir kutlu yürülüşün mensuplarıyız" şeklinde başlayan Erdoğan şöyle devam etti: "Bu kutlu yürüyüşte kula kulluk yok, sadece Hakk'a kulluk var. Fakat kula kul olanlar, çıkara kul olanlar, ordumuzun içine sızmak suretiyle paralel devlet yapılanmasının içinde yer almışlardır. Yüzde elli iki ile iş başına getirdiğiniz Cumhurbaşkanınız görevindedir. Kardeşlerim yeter ki biz şuna inanalım bu beden bu tende oldukça, biz kefenimizi giyerek bunların karşısına dikildikçe, yapamayacağımız hiç bir şey yoktur. Ama dik duracağız, sağlam duracağız, asla bunlara boyun eğmeyeceğiz. Buradan Pensilvanya’ya sesleniyorum; 'Bu ümmete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Sıkıysa memleketine gel.' Attığımız her adımda çok çok dikkatli olacağız, Türkiye’nin büyümesini hazmedemiyorlar."

VUR KARDEŞİM VUR

Başbakan Binali Yıldırım’ın sitede paylaştığı anısı ise şu şekilde: "Saat 03.10 civarıydı, havadaki insanlara ateş açan uçakların indirilmesi gerekiyordu. Emri verdim, gerekeni yapın derhal dedim. Sonra korgeneral beni aradı, ‘Başbakanım Diyarbakır’dan 2 uçak kaldırmamızı istiyorlar ve sizin onayınızın olduğunu söylüyorlar, izniniz var mı?’ dedi. Başka bir korgenal da, ‘Başbakanım, Diyarbakır’daki uçaklar gelecek, buradaki uçakları vuracak’ dedi. Ben de ‘vurun’ dedim."

#15 Temmuz
#FETÖ
#Diyarbakır
#Binali Yıldırım
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce