|

THY'nin itibarını hedef alıyorlar

Son dört yıldır Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi seçilen THY'nin itibarını hedef alan asılsız ihbarlar devam ediyor. Dün, İstanbul-Basel seferini yapan uçağın tuvaletinde "Bomba var" yazılı notun bulunmasının ardından uçak Atatürk Havalimanı'na dönmüş ve ihbar asılsız çıkmıştı. Olayın ardından bir gün bile geçmeden İstanbul-Tokyo seferini yapacak uçakta yine "Bomba var" notu bulundu. Uçağın 4 buçuk saat rötar yapmasına neden olan ihbar, yine asılsız çıktı.

Yeni Şafak
11:46 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:17 - 18/04/2015 Cumartesi
Fotoğraf: Yasin Yılmaz
Fotoğraf: Yasin Yılmaz

THY yollarının İstanbul-Tokyo seferini yapacak uçağı, tuvaletinde bulunan "bomba var" yazılı not nedeniyle yaklaşık 4,5 saat gecikmeli havalandı.



Uçak 4 buçuk saat sonra havalandı


Dün, İstanbul-Basel seferini yapan uçağın tuvaletinde "Bomba var" yazılı notun bulunmasının ardından uçak Atatürk Havalimanı'na dönmüş ve ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştı. Olayın üzerinden 12 saat geçmeden saat 01.15'te İstanbul-Tokyo seferini yapacak olan THY uçağının tuvaletinde de yine uçakta bomba olduğuna ilişkin bir not bulundu. Uçak bunun üzerine güvenli bir alana çekilerek aranırken ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Uçak saat 05.42'de havalanabildi.



1 ayda 5 asılsız ihbar


Son bir ay içinde THY uçaklarına yapılan bomba ihbarı sayısı böylece 5 oldu. THY'yi zarara sokan bomba ihbarlarında dün İstanbul-Basel seferini yapan uçağında ki notun üzerinde parmak izi bulunmuştu. Asılsız çıkan bu ihbarları yapanların kimliklerinin tespiti için bomba uzmanlarının çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken Türk Hava Yolları uçaklarına bu ihbarların neden yapıldığı tartışılmaya başlandı.



Son dört yıldır en iyi havayolu


THY, son dört yıldır Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi. 2014 Skytrax yolcu değerlendirme sonuçlarına göre Türk Hava Yolları, son dört yıldır “Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi". Dünya'nın “En İyi Business Class İkram Servisi", “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı" ve “Güney Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi" ödülleri de yine bu yılki değerlendirme sonuçlarına göre Türk Hava Yolları'nın.




#thy
#thy bomba ihbarı
#thy asılsız ihbar
9 yıl önce