|

Hedeflerim için bedeller ödedim

Köyde yaşayan bir çocuğun başarıya ulaşma hikayesini konu alan "Suda Balık" adlı filmle genç oyuncu Alihan Aracı, Nice International Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında aday gösterildi. Asıl mesleği olan inşaat mühendisliğiyle oyunculuğu birlikte yürüttüğünü söyleyen Aracı, "Hedeflerim için bedeller ödedim" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2017 Pazar
Güncelleme: 06:21 - 30/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Hedeflerim için bedeller ödedim
Hedeflerim için bedeller ödedim

Aşk ve Ceza', 'Kalbim Seni Seçti' ve 'Hayat Bazen Tatlıdır' adlı dizilerdeki oyunculuğuyla dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu Alihan Aracı, bu kez bir sinema filmiyle karşımıza çıkıyor. 'Suda Balık' adlı filmin başrolünde yer alan Aracı, Nice Internatıonal Festivali'nde en iyi erkek oyuncu dalında aday gösterildi. Aday gösterilmesinden dolayı çok mutlu olan Aracı, "Hem benim adıma hem de ülkem adına gurur verici. Ülkemin adını Fransa'ya duyurmuş olacağım. Kırmızı halıda röportajda vereceğim" diyor.

Film, köyde yaşayan bir çocuğun keşfedilmesiyle başarılı bir yüzücü oluşunu anlatıyor.

ÜLKEMİ FRANSA'DA TEMSİL EDECEĞİM

"Festivallerden bu kadar hızlı dönüş alacağımızı beklemiyordum. Nice International Film Fetivali gibi prestijli bir festivale aday gösterilmek ise çok farklı bir duygu. Hem kendim adına hem de ülkem adına gurur verici" diyen Aracı geçmiş yılların görüntülerini internetten izlemiş ve çok etkilenmiş. "Festivalde ülkemin ismiyle çağıracaklar beni. Bu çok gurur verici. Kırmızı halıda benimle röportaj da yapacaklarmış. Çok heyecanlıyım. Ben 19 Mayıs tarihinde orada olabileceğim. Ülkemi Fransa'da temsil etme imkanım oldu" diyen Aracı, filmdeki karakterle idealist yönlerinin kesiştiğini de söylüyor ve ekliyor: "Hem inşaat mühendisliğine devam ediyorum hem de oyunculuğa. Bunun bazen bedeli olabiliyor. Bende hedeflerim için bazı bedeller ödüyorum. Gece setten gelip 3 saat ofiste çalışıyorum. Ya da izin günlerimde evde dinlenmeyip şantiyede işimi yapıyorum. Çok çalışmak gerekiyor. Gezmeye fırsat yok. Bizde sıkıntılarla uğraşıyoruz. Önümüze gelen engellerle baş edebilmek gerekiyor. Her düştüğümde ayağa kalktım. Böyle olmak zorundaydı."

Aynı zamanda inşaat mühendisi olan Aracı, diğer yandan ablasıyla beraber bir mimarlık ofisinde de çalışıyor. Başarıya ulaşmak için çok çalışmak gerektiğini belirten Aracı, "İzin günlerimde dahi ofiste çalışıyorum. Hedeflerim için her zaman bedeller ödedim" şeklinde konuşuyor. Bizde Aracı ile buluşarak oyunculuğunu, filmi ve festival sürecini konuştuk.

GECE GÜNDÜZ SETTEYDİM

27 yaşındaki Aracı, aslında İnşaat mühendisi. Bir anda Aşk ve Ceza'nın dizi setinde bulmuş kendisini. Deneme çekimine bile gitmeden oyunculuğa adımını atmış. Şu an 'Hayat Bazen Tatlıdır' dizisinde haylaz karakter Loçka'yı oynayan Aracı, oyunculuk adına profesyonel bir eğitim almadığını söylüyor ve ekliyor: "Oyunculuğa ilk adım atışım biraz şans eseri oldu. Fotoğrafların içinden seçmişler beni. Bu konu da kısmetliyimdir. Üç bölüm için diziye dahil olmuştum ama 50 bölüm oynadım. Bu süreç içerisinde kendimi geliştirmek için elimden geleni yaptım. Benim için çok öğretici bir set oldu. Hem yönetmene hem de sete orada alıştım. O zamanlar setten çıkmazdım. İşimiz bitince oturur izlerdim. Gece gündüz setteydim. Sonra işler peş peşe gelmeye başladı." Oyunculuk adına henüz istediği yerde olmadığını söyleyen Aracı, iyi bir aktör olmak için daha uzun bir yolu olduğunu düşünüyor.


Dram da üstümüze yok

Dizi çekimlerinin çok yoğun geçtiğini ve zor olduğunu söyleyen Alihan Aracı, kalitenin bir zaman sonra düştüğünü belirtiyor. Türkiye'de dizi sektörünün iyi yerlerde olmadığını ifade eden Aracı, "Dizileri çok çabuk tüketiyoruz ve sıkılıyoruz. Her bir bakışma 30 saniye sürüyor. Sürekli yavaş çekim oluyor. Performanslar bu yüzden düşük oluyor. Diğer yandan sektör iyiye gidiyor. Önemli yatırımlar var. Bolywood'a rakip stüdyolar yapılıyor. Oyunculuk olarak yabancı aktörlerden bir eksiğimiz yok. Ama bizim dramatik sahnelerde üstün olduğumuzu düşünüyorum. Performans olarak yabancı aktörlerin artıları var tabii ki. Çok iyi dans ediyor, yüzüyor, araba sürüyorlar. Uçak bile kullanıyor. Onların oyunculuk alanı biraz daha geniş. Bizim bu yönde kendimizi biraz daha geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuşuyor.


Loçko'yu çok seviyorum

"Hayat Bazen Tatlıdır" dizisindeki Loçko karakterinin bu zamana kadar oynadığı en eğlenceli karakter olduğunu söyleyen Alihan Aracı, "İzleyiciler Loçko'yu çok sevdi. 'Bizim sınıfta da böyle bir karakter var' yorumlarını çevremden çok duydum. Haylaz, eğlenmeyi seven arkadaşlarıyla iyi geçinen bir karakter. Aslında bu rolü kabul etmemin sebebi de buydu. Başka bir rol için görüşmeye gitmiştim. Deneme çekimlerinde Hamdi hoca 3-4 karakter için benden rol istedi. Ben o karakterleri oynadım. Sonrasında dediler ki Loçko olur musun? Hemen kabul ettim. Benim önceliğim kendimi geliştireceğim rolleri oynamaktır. Çok yönlü rolleri seviyorum. Oyunculuğumdan bir şeyler katabileceğim roller benim için önemli. Loçko'yu bu yüzden çok seviyorum. Her oyuncu her rolü oynayamaz" diyor.


#Suda Balık
#Alihan Aracı
#Dizi
#Film
7 yıl önce