|

Hep aynı taktik

Fethullahçı Terör Örgütü olarak nitelenen paralel yapı, Tahşiye kumpasındaki tekniklerin aynısına Selam-Tevhid'de de başvurdu. Gülen'den gelen talimatlar haber, makale ve dizi senaryosuna dönüşürken, 3 numara Gültekin Avcı'nın nasibine ise 'mut'a nikahı' ile ilgilenmek düştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2015 Pazar
Güncelleme: 20:19 - 21/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Paralel yapının ‘Selam’ kumpasına yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün hazırlayıp savcılığa gönderdiği fezleke, ‘Fethullahçı Terör Örgütü (FETO)/Paralel Devlet Yapılanması (PDY)’ olarak tanımlanan örgütün harekat tarzını bir kez daha gözler önüne serdi. Gülen’in düzenlediği ‘sohbet’lerde ‘Tahşiye’ vurgusu yapmasının ardından masum dindar vatandaşlara yönelik başlatılan gözaltı furyası, Selam-Tevhid kumpasında da aynı şekilde işledi. Fezlekede örgüt üyelerinin ‘köşe yazısı’, ‘haber’ ve ‘dizi’ senaryolarında Gülen’den aldıkları işaret doğrultusunda hareket ettikleri belirtildi. FETÖ/PDY soruşturmasının Fethullah Gülen ve Emre Uslu’nun ardından 3 numaralı ismi olan Gültekin Avcı da Selam kumpasında, Tahşiye olayındakine benzer tekniklerle aktif rol aldı. 


SOHBETLE BAŞLIYOR

Fezlekede, 2013 yılındaki Selam-Tevhid soruşturmasında şüphelilere atfedilen suçlamalardan birinin “mut’a nikahı” olduğu, bunun ise Gülen’in talimatıyla ortaya atıldığı kaydedildi. Aynı yıl içinde Gülen’in “Takiyye, Mut’a Tuzağı ve Nifak Nezlesi” başlıklı konuşmasında yer verdiği konu, paralel yapıya ait STV’deki ‘Şefkat Tepe’ dizisinde de aynen işlendi. Dizide işlenen bu konulara paralel olarak Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı da yazılarında sistematik biçimde “Mut’a” olayını ele aldı. “Mut’a nikahı-Acem nikahı” kavramlarına dair 2013’te 4, 2014’te ise 3 köşe yazısı yazan Avcı, Gülen’den aldığı işaretle, gözaltına alınacak şüphelilere yüklenmesi düşünülen “Mut’a” suçlamasıyla ilgili zihinlerde zemin hazırlamaya çalıştı. 


‘SELAM ÇAK’ TALİMATI

Fezlekede ayrıca, 17-25 Aralık darbe girişimi öncesi, 14 Ekim 2013’te Gülen’in sohbetinde geçen ‘Selam çakmak’ söyleminin tesadüf olamayacağı ifade edildi. Gülen örgütünün harekat tarzının hep aynı olduğuna değinilen fezlekede, Gülen’in talimatıyla hareket eden medya organlarının, konuyu gazete haberleri, köşe yazıları ve dizilerle sürekli gündemde tutarak örgütün düşüncelerinin halkta karşılık bulması görevini üstlendiği belirtildi. 


Daha TIR’lar basılmamıştı

Fezlekede, soruşturmanın 2 numaralı şüphelisi Emre Uslu’nun örgütün medya ayağındaki isimlerinden olduğu, özellikle MİT TIR’larına baskın ve Türkiye’nin Suriye politikasıyla ilgili olarak örgüt çıkarları doğrultusunda hareket ettiği belirtildi. Uslu’nun yazısında “MİT’in faaliyetlerinin Türkiye’yi terörü destekleyen devletler arasına sokacağı” iddiasının Şefkat Tepe adlı dizideki Karanlık Kurul diyaloglarında da aynen yer bulduğuna dikkat çekildi. Ayrıca Uslu’nun, daha MİT TIR’ları basılmamışken ve İHH İnsani Yardım Derneği de El Kaide yaftasıyla suçlanmamışken, yazdığı yazılar ve sosyal medyada attığı mesajlarla MİT-El Kaide-İHH arasında bağlantı kurmaya çalıştığı ifade edildi. 


Sizi tanımam ama dik durun

FETÖ/PDY fezlekesinde, 17-25 Aralık darbe girişimi sonuçsuz kalınca, paralel yapıya bağlı polislerin ‘usûlsüz olduğunu bildikleri’ dosyaları imha etmeye ya da gizlemeye çalıştıklarına dikkat çekildi. Ayrıca örgüte bağlı sözkonusu polisler için “Binde birini tanımam” diyen Fethullah Gülen’in, daha sonra zanlıları motive etmek için “Hiç utanmayın, dik durun” dediğine işaret edildi. Emirleri amirlerinden değil Gülen’den alan zanlılar için, örgüte bağlı medya organlarının algı çalışması yürüttüğü de fezlekede yer buldu. 

#fethullah gülen
#emre uslu
#gültekin avcı
#cemaat
#paralel yapı
9 yıl önce