|

Her şey daha yeni başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 02:39 - 25/04/2017 Salı
Yeni Şafak
İbrahim Kalın
İbrahim Kalın

Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau Defarges’ın sözlerine tepki gösteren Kalın, “Bu ne hakaret ne eleştiri kapsamında ele alınabilecek, hafife alınabilecek bir konu asla ve asla değildir. Birisi çıkıp bir ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına ‘Tek yol suikast’ diyorsa, hem de bunu televizyonlardan yapıyorsa bunun hukuki sonuçları olur. Buna da katlanmak zorundadır” dedi.

BU BİR SENARYO

Hem Fransa hem de Türkiye’de suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Kalın, “Açıkçası bu ‘darbe, suikast, diktatörlük’ vesaire gibi söylemler aynı paketin bir parçası. Bunlar Erdoğan düşmanlığı üzerinden siyaset yapan bazı çevrelerin, siyasilerin, medya mensuplarının, aktivistlerin ve diğerlerinin, ayrıca onlara payanda olan FETÖ gibi PKK gibi Türkiye düşmanı yasadışı illegal örgütlerin yazdığı ve tekrarladığı bir senaryodan ibarettir” diye konuştu.

MÜSAMAHA ETMEYİZ

Bu tür söylemlerin başka şeylerin zeminini hazırlama gayreti olduğunu vurgulayan Kalın, “Bunlar siyasi analiz değildir, bunlar yorum değildir, başka bir planın parçası olarak gündeme getirilen konulardır. Bu faşizan yaklaşımların normal ve meşru görülmemesi için elimizden gelen bütün imkanları seferber edeceğiz ve bu tür söylemlere müsamaha etmeyeceğiz” dedi.

HEZİMETE UĞRAYACAKLAR

Kalın, “Şunu bilsinler ki bizim için her şey daha yeni başlıyor, yeni bir sayfa açılıyor. Yeniden ve yine Türkiye, kendi milli imkan ve kaynaklarıyla, kendi milletinden aldığı güçle bölgesinde ve dünyada etkin bir aktör olmak için çalışıyor. Belki birilerini rahatsız eden budur. Kendilerine bir alan açmaya çalışıyorlar ama hezimete uğrayacaklarını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Birileri Avrupa’dan Türkiye’ye parmak sallayarak hiza vereceğini zannediyorsa yanılıyor. Bunu artık anlamış olmaları gerekir” diye konuştu.

#İbrahim Kalın
#15 Temmuz
#FETÖ
#PKK
7 yıl önce