|

'Her Şeyi Merkezinde Bırak'

'Her Şeyi Merkezinde Bırak' Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu’nun altıncısı, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Yeni Şafak
08:05 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:45 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

'Her Şeyi Merkezinde Bırak' Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu’nun bu yıl altıncısını gerçekleştiriliyor.

29 Nisan 2017 Cumartesi günü Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde “21. Yüzyıl’da Genç” teması ile gerçekleştirilen sempozyumun ev sahipliğini Birikim Okulları üstlenirken, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi de organizasyona katkı sağladı.

"Hedefimiz: Kamil insan"

Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın, açılış konuşmalarında; "Hayat Denge Modeli eğitim felsefesi ile Fıtrattan Umran’a eğitim anlayışımızla hedeflenen, kâmil insana erişmektir dedi. Bu sebeple, İnsanı merkeze alan, kendi kültüründen beslenen, kendi sosyal bilim yöntemlerini geliştiren, insanlığa hizmet eden sosyal bilimcileri yetiştirmek için ve bireyden insana eğitim anlayışımızla yaşanabilir, adaleti gözeten ve adaleti tesis etmiş bir dünyanın kurulması için çalışan, sosyal bilimler anlayışını hakim kılmak adına öğrencilerimizi yetiştirmek hedefimizdir” dedi.


10 akademisyen bilim kurulu üyesi, 14 düzenleme kurulu üyesi, 27 öğretmen ve 50 öğrencinin görev aldığı sempozyumda; Medeniyet, Sosyalleşme ve Bağımlılık konuları ile üç oturum gerçekleştirildi.

Birikim Okulları Eğitim Koordinatörü Salih Eren konuşmalarında sempozyumun amacını; Birikimli öğrencilerin “Araştırma Temelli Öğrenme” anlayışına uygun olarak akademisyenler ve öğretmenlerinin rehberliğinde kendi araştırma süreçlerini yürüterek ‘bilimsel araştırma’yı öğrenmelerini ve aynı zamanda sosyal bilimler alanını tanımalarını, benimsemelerini, kullanmalarını ve geliştirmelerini sağlamak olarak ifade etti. Eren’in sempozyum sonuç bildirgesini okumasıyla programa son verildi.

#Birikim Okulları
#Sempozyum
#Sosyal Bilimler
7 yıl önce