|

Hiçbir ülke bize ayar veremez

Başbakan Binali Yıldırım, "Erdoğan başkanlığındaki Türkiye'nin AB'de yeri yok" diyen Danimarka Başbakanı Lars Rasmussen’e sert tepki gösterdi. Elazığ’da konuşan Yıldırım, “Sen kimsin? Senin Türkiye’ye, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı'na söyleyecek lafın olabilir mi? Türkiye emin adımlarla muasır medeniyet seviyesine yürüyor. Türkiye’ye hiçbir ülke ayar veremez” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 00:50 - 22/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
 Binali Yıldırım, Danimarka Başbakanı Lars Løkke Rasmussen’in Türkiye’ye yönelik skandal sözlerine sert tepki gösterdi.
Binali Yıldırım, Danimarka Başbakanı Lars Løkke Rasmussen’in Türkiye’ye yönelik skandal sözlerine sert tepki gösterdi.

AK Parti Elazığ 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi’ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, Danimarka Başbakanı Lars Løkke Rasmussen’in Türkiye’ye yönelik skandal sözlerine sert tepki gösterdi. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek yeni döneme girildi. Türkiye, yeni dönemin adını 16 Nisan’da koydu. 16 Nisan referandumuyla 94 yıllık hükümet sistemimizi değiştirdiniz. Halkımızın oylarıyla artık önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Türkiye’nin gelecek 5 yılına damgasını vuracak kararı 2019 yılında vereceğiz.

KARANLIK AYDINLIĞA DÖNÜŞTÜ

2002’de Ak kadrolarla karanlık aydınlığa dönüştü. O günler ne dedik, ‘yakın ışıkları Türkiye aydınlansın. Yakın ışıkları Elazığ aydınlansın.’ Uçurum kenarındaki ülkeyi omuzuna alarak, AK Parti yeniden yükselişi, yeniden gelişmeyi sağladı. Bugün Türkiye, dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini aldıysa bu sizlerin alın teridir, bitmek tükenmek bilmeyen memleket sevdanızın eseridir. Bugünlere kolay gelmedik. Kötülüğü, karanlığı yenerek, ihanetleri defederek bugünlere geldik.

SEN KİMSİN

Bugünlerde Türkiye aleyhinde açıklamalar ardı ardına geliyor. Dün, Avrupa Birliği’nden, Danimarka Başbakanı çıkmış abuk subuk laflar ediyor. ‘Türkiye gözümüzün önünde Erdoğan rejimi altında eriyor, böyle Avrupa’ya nasıl girecek?’ Sen kimsin? Senin Türkiye’ye, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı'na söyleyecek lafın olabilir mi? Türkiye’nin rejimi demokrasidir, cumhuriyettir. Türkiye geçmişinden aldığı, medeniyetinden aldığı güçle emin adımlarla muasır medeniyet seviyesine yürüyor. Türkiye’ye hiçbir ülke ayar veremez.

  • AB KENDİNE BAKSIN
  • Türkiye kendi kararını kendisi verecek güçte. Avrupa Birliği, bize laf edeceğine kendi geleceğine baksın, gelecek vizyonuna karar versin. Kırk yıldır iki ileri bir geri. Ne yapıyorsunuz kardeşim? Karar verin. Asıl niyetiniz neyse onu söyleyin, zaman kaybettirmeyin. Türkiye’yi Avrupalı mı, Asyalı mı diye sorgulamak hiç kimsenin hakkı değildir.
BÜYÜMEMİZ BUNLARI RAHATSIZ ETTİ

Türkiye, Avrupa’nın da merkezindedir, Asya’nın da merkezindedir, coğrafi olarak da kültür olarak da gelecek olarak da. Bunların derdi, Türkiye’yi uzun süre dışarıda tutmak. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, bunların taktığı çelmelere karşı Türkiye’nin kendi kararını kendi vermesi, kalkınmasını istikrarlı şekilde devam ettirmesi bunları rahatsız ediyor.

Burs müjdesi

Başbakan Yıldırım, Fırat Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevcih Töreni’nde yaptığı konuşmada burs müjdesi verdi. Yıldırım, “Yurt kapasitesini daha da artıracağız. 2003’te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk. 2018’de bu rakam 470 lira olacak. 425’ti bu sene, haydi bakalım 470’e çıktı. Hayırlı olsun, bunu da ilk Elazığ’da açıklamış oluyoruz” dedi. Yıldırım, lise ve üniversiteye giriş sınavlarına ilişkin de “Vatandaşlarımız rahat olsun, hiçbir şekilde öğrencilerimizin aleyhine bir düzenleme asla olmayacak, daha iyi olacak. Daha rahat edecekleri, streslerinin azalacağı, rahat rahat geleceğe hazırlanacakları bir geçiş sistemi getiriliyor” diye konuştu. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Başbakan, “Gençler, benim size önerim, bu yılları değerlendirin. Bu yıllar, sizin lisan, dil işini halletmeniz için çok ama çok önemli dönemdir. Mezun olduğunuzda artık yabancı dil problemi kalmamış, hayata hazırlanmış gençler olarak yetişmenizi canı gönülden arzu ediyoruz” dedi.


Gazetecileri unutmadı

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ’daki programları bittikten sonra havalimanında kendisini gün boyunca takip eden gazeteciler ile bir araya geldi. Gazeteciler ile tek tek tokalaşıp günlerini kutlayan Başbakan Yıldırım, şeref salonunda bir süre onlarla sohbet etti.

#Başbakan Yıldırım
#Danimarka
#AB
#Türkiye
6 yıl önce