|

Hız facia getirdi: 9 ölü 30 yaralı

Mersin'in Aydıncık ilçesinde, şehirlerarası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 13'ü ağır 30 kişi yaralandı. Yaralı yolcular, şoförün aracı hızlı kullandığını öne sürdü. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili 2 cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini açıkladı.

04:00 - 17/01/2024 الأربعاء
Güncelleme: 01:26 - 17/01/2024 الأربعاء
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Muğla’nın Marmaris ilçesinden Mardin’e giden Hüseyin Tayşun yönetimindeki Dilmenler Mardin şirketine ait yolcu otobüsü D-400 Karayolu’nun Yenikaş Mahallesi yakınında bariyere çarpıp devrildi. Feci kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Aydıncık, Anamur ve Silifke’deki hastanelere kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri aldı. Hastane morgunda işlemleri tamamlanan cenazeler memleketlerine yollandı.

6 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kazada hayatını kaybeden 9 kişiden 6’sının kimlikleri de belirlendi. Bu kişilerin şoför Hüseyin Tayşun (43), yolcular Ahmet Bukaç (41), Huzan Sunnez (22), Muhammed Akbaba (20), Mehmet Emin Anaeli (28), Şeyhmus Öget (37) olduğu açıklandı. 2’si çocuk 1’i kadın, 3 kişinin ise kimlik tespit çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından, Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu: “Mersin-Antalya D-400 Karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 9 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı 30 vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Kazayla ilgili Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.”

Çok hızlı kullanıyordu

Kazada yaralanan yolcuları kaldırıldıkları hastanede Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ziyaret etti. Başhekim’den bilgi alan Pehlivan, görüştüğü yaralılara ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaralı yolcular burada gazetecilere kaza anını anlattı. Yaralılardan Fırat Burun, molanın ardından yola çıktıklarını belirterek, "Girdiğimiz tünelden hızlı çıktık. Virajı fark edemedi, araç kaydı. Arkadaşımı tutmaya çalıştım" dedi.

VİRAJA HIZLI GİRDİ

Hemşirelik öğrencisi Esra Uçar, şoförün otobüsü hızlı sürdüğünü söyleyerek, "Şırnak'a gidecektim. Araç çok hızlıydı. Hep şoförü şikayet ettik, onun hatasıydı" ifadesini kullandı. Ayağı kırılan Şahin Selçuk ise kazanın detaylı incelenmesini istediklerini vurgulayarak, şunları anlattı: "Şoför aracı çok kötü kullanıyordu. Hatta babamı ve ağabeyimi arayıp Antalya Serik'te otobüsten inmek istedim ama başka araç bulamayacağım için inmedim. Sonuçta yağışlı havada viraja çok hızlı giren şoför, otobüsün devrilmesine ve birçok kişinin ölümüne

sebep oldu."

Otogardan böyle çıktı

9 kişinin hayatını kaybettiği kazaya karışan otobüsün Marmaris’ten çıkışı güvenlik kameralarınca kaydedildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi basın birimince paylaşılan görüntülerde otobüsün daha önce duyurduğu saatten 4 dakika sonra hareket ettiği ve otogardan çıkışı görülüyor.



#Trafik Kazası
#Mersin
#Vefat
٪d أشهر قبل