|

Hocam deyince yakayı ele verdi

FETÖ’cü darbe girişimi sonrası alınan YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a imzalatan albay da cuntacı çıktı. Şüphelilerin beyanları üzerine ilk etapta “tanık” olarak dinlenen Kurmay Albay Fehmi Atuk, savcıya “hocam” diye hitap edince soruşturma derinleştirildi. 15 Temmuz gecesi sabaha kadar KKK Karargahı'nda olduğu anlaşılan Atuk daha sonra tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:27 - 19/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, darbe girişiminin Kara Kuvvetleri Komutanlığı ayağına yönelik yürütülen soruşturmada önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. 15 Temmuz'dan sonra başlatılan soruşturmada çok sayıda cuntacı gözaltına alınmış, alınan Kara Kuvvetleri'nde görevli şüphelilerden bazıları, darbe girişiminden habersiz olduklarını iddia ederek Kurmay Albay Fehmi Atuk'u “tanık” olarak göstermişti. Bunun üzerine savcılık, 24 Temmuz 2016'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanlığı Tayin Dairesi'nde Kurmay Şube Müdürü Atuk'u çağırarak “tanık” sıfatıyla dinledi.



SAVCI ŞÜPHELENDİ


İfade sırasında tedirgin davranışlar sergilediği belirtilen Atuk'un ifadeyi alan savcıya “hocam” diye hitap ettiği öğrenildi. Bunun üzerine savcıyla göz göze gelen Atuk'un daha da paniklediği ve Atuk'un bu hitap şekli ve davranışları savcının dikkatini çektiği için soruştumanın derinleştirildiği belirtildi.



GÖRÜNTÜLERDEN ÇIKTI


Savcılık, soruşturma kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndaki güvenlik kamera görüntülerini talep etti. Görüntülerin incelenmesiyle Atuk'un 15 Temmuz gecesi sabaha kadar karargahta olduğu, koridorda gezindiği ve TSK'dan ihraç edilen Tayin Daire Başkanı Tuğgeneral Mücahit Tamer'in de aralarında bulunduğu bazı cuntacılarla birlikte zaman geçirdiği belirlendi. Ayrıca Atuk'un, 15 Temmuz günü nöbetçi olmadığı halde mesai bitiminde üniformalı bir şekilde Karargahta kalmaya devam ettiği anlaşıldı.



FİŞLEME BELGELERİ BULUNDU


Savcılık, söz konusu tespitler üzerine Atuk hakkında gözaltı kararı çıkardı. Merkez Komutanlığı personeli tarafından 10 Ağustos'ta Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda gözaltına alınan Atuk, daha sonra da polise teslim edilerek emniyete götürüldü. Atuk, savcılık ifadesinin ardından ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kalkışma sırasında darbecilerle birlikte hareket ettiği tespit edilen Atuk'un odasında yapılan aramada fişleme listeleri ele geçirildi. Listelerde yapılan incelemelerde, personelin yakın ve uzak akrabalarının durumlarını gösteren kişisel bilgilerin yer aldığı tespit edildi. Tayin Daire'de görevli Atuk'un FETÖ'cü olmayan askerlerin önünü kesmek için fişleme notları oluşturduğu değerlendirildi.



YAŞ kararlarını Erdoğan'a imzalattı


11 Ağustos 2016'da tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen Kurmay Albay Fehmi Atuk'la ilgili önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından YAŞ Toplantısı öne çekilerek 28 Temmuz'da toplanmıştı. 1 günde tamamlanan YAŞ Toplantısı'nda alınan kararlar aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmıştı. Kararları imzaya sunanın ise Kurmay Albay Fehmi Atuk olduğu ortaya çıktı. Atuk'un o dönem, Tuğgeneral Mücahit Tamer'in ihraç edilmesinin ardından Tayin Daire'deki en yetkili isim olduğu belirtildi.


#YAŞ kararları
#FETÖ
#Fehmi Atuk
#KKK Karargahı
7 yıl önce