|

Hüzünlü karşılama

Ege Denizi’ndeki 6,5 büyüklüğündeki depremde İstanköy Adası’nda hayatını kaybeden Sinan Kurtoğlu’nun naaşı feribotla Türkiye’ye getirildi. Bodrum’da naaşı karşılayan gencin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 04:45 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Hüzünlü karşılama
Hüzünlü karşılama

Ege Denizi’nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde Yunanistan’ın İstanköy Adası’nda hayatını kaybeden Sinan Kurtoğlu için gözyaşladı sel oldu. Tatil için gittiği İstanköy’de Cezayirli Hasan Paşa Camii’nin minaresinin, oturdukları kafeteryanın üzerine yıkılmasıyla enkaz altında kalarak can veren Kurtoğlu’nun babası Ali Kurtoğlu, annesi Simin Kurtoğlu, kardeşi Canan Dereli ve eniştesi Ziya Dereli, feribotla İstanköy’e geçti. Ancak otopsi işlemleri tamamlanmadığı için cenazeyi alamayan aile aynı gün geri döndü.

ACILARIMIZ DA BİR

Dün sabah tekrar adaya geçen aile, bu kez evlatlarının naaşını teslim aldı. İstanköy Emniyet Müdürü Konstantinos Kokoroskos hastaneye gelerek aileye başsağlığı dileklerini iletti. Kokoroskos, depremde duvarı yıkılan binanın sahibi hakkında ön soruşturma başlatıldığını söyledi. Türkiye’nin Rodos Başkonsolosluğunun talebiyle açılan soruşturmanın, Başkonsolosluğun avukatı tarafından da takip edileceği öğrenildi. İstanköy’de bulunan Rodos Başkonsolosu Barış Kalkavan da “Yunanistan’la sevinçlerimiz bir olduğu gibi acılarımız da bir. Bodrum ve İstanköy aynı kaderi paylaştı. Maalesef acı bir kaybımız var. Gencecik bir evladımızı kaybettik. Ailenin acısını paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Kalkavan, tek tesellinin, 500’ün üzerindeki Türk vatandaşının Türkiye tarafından ivedilikle tahliyesi olduğunu kaydetti. Kurtoğlu’nun cenazesi, “B. Hızır Reis” isimli feribota konuldu. Bodrum Gümrük Sahası’ndaki limana getirilen cenazeyi ailesi ve arkadaşların gözyaşları içinde karşıladı. Kurtoğlu’nun yakınlarına, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz başsağlığı diledi. Cenaze, defin için İzmir’e götürüldü.

#Bodrum
#Ege
#Deprem
7 yıl önce