|

İlklerin MGK’sı

MGK’nın mayıs ayı olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapıldı. 65. hükümetin ilk MGK toplantısında Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Canikli ve Kaynak ile Bakan Işık ilk kez yer aldı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada terörle mücadelede kararlılık mesajı verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 04:40 - 27/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) mayıs ayı olağan toplantısı ilklerle gerçekleşti. MGK toplantısına, 65. hükümetin başbakanlık görevini üstlenen Binali Yıldırım ilk kez katıldı. Yeni hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen isimlerden Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak ile Milli Savunma Bakanlığı koltuğuna oturan Fikri Işık da ilk kez MGK toplantısında yer aldılar.



PARALEL VURGUSU


Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrasında yapılan açıklamada şu mesajlar yer aldı: “Vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için yürütülen faaliyetler, terör ve teröristle mücadelede gelinen aşama, milli güvenliğimizi tehdit eden ve bir terör örgütü olan paralel devlet yapılanmasına karşı alınan tedbirler görüşülmüştür."



TEMSİLCİSİ OLAMAZLAR


“Kamu düzenini sağlamak amacıyla yerleşim yerlerinde itina ile icra edilen operasyonlarla vatandaşlarımızın en kısa sürede huzurlu ve güvenli bir ortama kavuşturulması sıkıntıların giderilmesi teyit edilmiştir. Devletin hukuk sınırları içinde kararlılık ve hassasiyetle yürüttüğü operasyonlar neticesinde halkın desteğini alamayan ve teslim olmaktan başka çaresi bulunmayan terör örgütünün ve siyasi uzantılarının bölgede yaşayan vatandaşlarımızın temsilcisi olamayacağı vurgulanmıştır. “





SURİYE ELEŞTİRİSİ


“Suriye'de devam eden iç savaşın ülkemizdeki terör olaylarına zemin hazırladığı, aynı zamanda tüm dünyaya yönelen tehdidin de altyapısını oluşturduğu gerçeğinden hareketle uluslararası toplumun daha duyarlı olması gerektiği ifade edilmiştir."



AB'YE PYD ELEŞTİRİSİ


“Bölücü terör örgütünün Suriye kolu olan PYD-YPG'nin PRAG,STOCKHOLM, Berlin ve Paris'te temsilcilik açmasına izin verilmesinin ülkemizi kana bulayan teröristlere imkan ve cesaret verdiği bu tutumun dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağını verilen kararın yeniden değerlendirilmesinin Türkiye tarafından beklendiğinin altı çizilmiştir."


“Filistin, Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmeler hakkında kurula bilgi sunulmuştur. Suriye rejimi ve destekçisi ülke ve örgütlerin Halep'te sivillere yönelik işlenen insanlık suçları telin edilmiştir."



UÇUŞA YASAK BÖLGE


“DEAŞ terör örgütüne karşı yürütülen mücadele ile bu örgütün ülkemize yönelik saldırıları kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiş terörden arındırılmış bölge ile uçuşa yasak bölge uygulamasının gerekliliği bir kez daha ortaya konmuştur. “



İSLAMOFOBİ UYARISI


“Son yıllarda Avrupa ülkelerinde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde dünya barışı için tehdit oluşturan İslam karşıtı nefret söylemleri ile fiili saldırılara varan ırkçı davranışlar konusunda kurula bilgi verilmiş, alınabilecek tedbirler müzakere edilmiştir."




#MGK
#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
#PYD
#YPG
8 yıl önce