|

İncirlik Üssü'ne Gazze konvoyu

İHH, İsrail’in katliamlarına destek veren ABD’yi protesto etmek için cuma günü konvoylarla Amerikan askerlerinin bulunduğu İncirlik Üssü’ne gidecek. İHH Başkanı Bülent Yıldırım vatandaşlara da çağrı yaptı: Türkiye’nin her tarafından arabalarınızla yürüyerek, otobüsler tutarak gelin. O İncirlik Üssü’nün etrafını kuşatalım.

Rabia Şenol
04:00 - 1/11/2023 Çarşamba
Güncelleme: 02:06 - 1/11/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), İsrail’in Gazze’de katliamlar yoluyla uyguladığı etnik temizliğe tepki olarak Adana’daki İncirlik Üssü’nde protesto gösterisi yapacak. Türkiye’nin birçok şehrinden cuma günü hareket edecek konvoylar, İsrail’i destekleyen ABD’nin askeri personelinin de görev yaptığı üsse gidecek. İsrail’in Gazze’deki sonu gelmeyen katliamlarına tepkilerini daha da arttıracaklarını ifade eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında “ Mazlumların sesi olmak için cuma günü tüm Türkiye’den araçlarımızla İncirlik Üssü’ne gidiyoruz!” dedi.

SİYONİZM’E KARŞI AYAĞA KALKIN

Avrupa ve ABD halkını Siyonizm’e karşı tepki göstermeye çağıran Yıldırım şöyle konuştu: “Amerika Türkiye’yi işgal etmek için etrafını tamamen çevirmiştir ve bunun en önemli koordinasyonu İncirlik’te ve Kürecik’te yapılmaktadır. Burası bu kadar masum değildir. Mesele Filistin meselesi değildir mesele dünyanın işgal edilmesi meselesidir. Siyonistler tarafından işgal edilen Amerika’nın Almanya’nın Fransa’nın İngiltere’nin Avrupa devletlerinin kurtuluş mücadelesinin başlangıç dönemidir bu dönem. Buradan Avrupa halkına ve Amerika halkına çağrıda bulunuyorum. Siyonizm sizi işgal etmiş ve liderleriniz siyonist uşağıdır. Bunlar sadece Filistin’e bomba atmıyorlar sizi de sömürüyorlar.”

ÜSSÜN ETRAFINI KUŞATALIM

Türkiye’nin her yerinden vatandaşları eyleme davet eden Yıldırım, ateşkes sağlanana kadar gerekirse İncirlik’te bekleyeceklerini vurguladı. Yıldırım, “Türkiye’nin her tarafından yürüyerek, otobüsler tutarak, araçlarla İncirlik Üssü’nün etrafını kuşatalım. Cuma günü buradan yola çıkacağız Adapazarı’na, Ankara’ya gidip oralarda basın toplantıları yapacağız. Oradan Konya’ya gideceğiz sonra İncirlik’e gideceğiz. Eğer bu ateşkes olmazsa orada gerekirse duracağız. Ve dünya halklarının hepsini Amerika üslerine karşı yürüteceğiz Allahın izniyle. Amerika üsleri bundan sonra halklar tarafından kuşatılacak. Türkiye’nin her yerinde eylemlerimiz olacak. Bize sakın kimse dur demesin.” ifadelerini kullandı.

Uyumayın çocuklar ölüyor

Din, dil, ırk gözetmeksizin vicdan sahibi her insanın Gazze’de yaşanan katliama tepki göstermesi gerektiğini belirten Yıldırım, “Ey Hristiyan alemi ayağa kalkma zamanı değil mi? İyi insanlar merhametli insanların kardeşliği ayağa kalksın. Bizler yüz binlerce insanla İncirlik Üssü’ne gideceğiz. Ayağa kalkın binlerce insan olarak yola çıkın. Yatmayın uyumayın çocuklar ölüyor. Bu çocukların ölümüne sessiz kalırsanız bizim çocuklarımıza da aynısı yapılacaktır” dedi.

İki üs de kapatılsın

Amerikan üslerinin kapatılmasına yönelik Meclis’te gündem oluşturulması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Acilen ateşkes yapılıp insani yardım koridorunun açılması lazım. Şu an ihtiyaçların yüzde 2’si gönderiliyor. Mısır Refah Kapısı açılmazsa önümüzdeki günlerde, bütün dünyadaki aktivistleri Mısır’a davet edeceğiz. Gemilerle ilgili organizasyonlarda yapılıyor hepsi gündemde önümüzdeki günlerde toplantılar da olacak” dedi. Meclis’e İncirlik ve Kürecik’in kapatılması çağrısında bulunan Yıldırım, “Kim bunu gündeme getirirse ve buna olumlu oy verirse tarihin şanlı sayfasına yazılacak” dedi.



#Soykırım
#İsrail
#Filistin
#İHH
#İncirlik Üssü
6 ay önce