|

İnternete girene idam cezası

Çin, Doğu Türkistan''da Müslüman ve Türklere yönelik insanlık dışı uygulamalarına devam ediyor. Ramazan Bayramı''nda tokalaştıkları gerekçesiyle üç bin Müslüman''ı terörist ilan eden Çin, internet yoluyla seslerini dünyaya duyurmaya çalışanlara idam cezası veriyor. Çin hükümeti, Uygurların dış dünya ile olan tüm bağlantılarını da kopardı.

İstihbarat Servisi
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 20:20 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İnternete girene idam cezası
İnternete girene idam cezası

Doğu Türkistan''da Müslümanlara yönelik sert politikalarını sürdüren Çin, çeşitli sebeplerle terörist ilan ettiği Müslümanları gözaltına alıp, idamla cezalandırıyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı''nda üç bine yakın Uygur Türkü''nü bayramlaştıkları gerekçesiyle terörist ilan eden Çin hükümeti, Doğu Türkistan''da izlediği politikanın dışarıya sızmasını engellemek için her türlü iletişimi yasakladı. Çin, internet yoluyla dışarıya bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle terörist ilan ettiği 400''e yakın Uygur''a müebbet hapis cezası verdi.

UYGUR''A PASAPORT YOK!

Çin''in Doğu Türkistan halkına üst üste operasyonlar düzenlediğini belirten Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan, Çin''in değişik isimler altında düzenlediği operasyonlarla Uygurluların evlerini basarak, kadınlara tecavüz ettiğini söyledi. Erkeklerin ise zorla evrak imzalatılarak hapse atıldığını dile getiren Oğuzhan, '''Çin, Uygurların yurt dışına çıkmalarına engel olmak için pasaport almalarına izin vermiyor. Çin zulmüne daha fazla dayanamayan Uygurlar, Malezya, Vietnam Tayland gibi Uzakdoğu ülkelerini dolaştıktan sonra Türkiye''ye sığınıyor. Çin zulmünden kaçarak Türkiye''ye sığınan Uygur sayısı 1000''e yaklaştı''' diye konuştu.

BİZİ DİNİMİZDEN VURDULAR

Doğu Türkistan''da Çin zulmünün 65 yıldır sürdürdüğünü ifade eden Oğuzhan, Çin''in içinde yaşayan bütün azınlıkları Çinlileştirdiğini ancak Türkistan halkına aynısını yapamadığını söyledi. Oğuzhan, ''Uygurların bugüne kadar ayakta kalmasının sebebi dine olan güçlü bağlılıkları. Bizi İslam dini korudu. Bunun farkına varan Çin, son zamanlarda ülkedeki güçlü dini bağları zayıflatmaya çalışıyor''' dedi. Oğuzhan, Çin''in, Doğu Türkistan''da İslam''la ilgili yapılan her şeyi terör faliyeti olarak nitelendirdiği söyledi. Oğuzhan, dünyanın Doğu Türkistan''da Çin devletinin uyguladığı zulmü görmezden geldiğini de kaydederek şunları kaydetti: ''Çin''in karşısında direniş kuvvetleri olmadığı için bölgede yaşananlarla ilgili haber alınamıyor. Çin''in demir surlarla çevirdiği Doğu Türkistan''da yaşananlar dışarıya yansımıyor''

Kaşgar''ı tahrip ediyor

Çin, Türk tarihi için önemli bir yere sahip olan Kaşgar''da 4 yıl önce başlattığı çalışmalarla şehrin İslami ve tarihi kimliğini yok ediyor. Yusuf Has Hacib ve Kaşgarlı Mahmud gibi Türk tarihinin önemli isimlerinin türbelerine de ev sahipliği yapan şehirde 65 bin ev yıkıldı, 220 bin Uygurlu ise yerlerinden göç ettirildi. Yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kalan Uygur Türkleri, bu projenin Pekin Yönetimi''nin yeni aldatmacası olduğunu ifade ediyor.


10 yıl önce