|

IŞİD’in para kasası Ankara’da yakalandı

Terör örgütlerine yönelik bir haftadır devam eden operasyonların Ankara ayağında IŞİD’in para kasası olduğu öne sürülen Alper A., gözaltına alındı. Yılın üç ayını Türkiye’de 9 ayını da ABD’de geçiren Alper A.’nın Ankara Barosu'na kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Zanlının evinde yapılan aramada örgüt dokümanları ele geçirildi.

Yeni Şafak
07:00 - 31/07/2015 vendredi
Güncelleme: 03:41 - 31/07/2015 vendredi
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü IŞİD'e yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara Barosu'na kayıtlı bir avukatın evine baskın düzenlendi. Gözaltına alınan avukat Alper A.'nın IŞİD'in yöneticilerinin arasında yer aldığı ve söz konusu örgütün 'para kasası' olduğu öne sürülüyor. Alper A. ile birlikte 5 şüphelinin daha gözaltına alındı.



ÜST DÜZEY YÖNETİCİ


Alper A.'nın evinde yapılan aramaya, soruşturma savcı da katıldı. Yapılan aramalarda, IŞİD'in bayrağı bulunurken, dijital verilere ve örgütsel dokümanlara el konulduğu öğrenildi. Avukat Alper A.'nın örgütün üst düzey sorumlusu ve 'para kasası' olduğu iddia edildi. Baroya kayıtlı olmasına rağmen avukatlık yapmayan Alper A.'nın yılın büyük bölümünde Amerika'da yaşadığı. Türkiye'de bulunduğu süre zarfında örgütün para trafiğini yönettiği, toplantıları yönettiği ileri sürüldü.



1300 GÖZALTI, 212 TUTUKLAMA


Son yaşanan terör olaylarının ardından, 39 ilde, IŞİD, PKK, DHKP-C ve bağlantılı yapılanmaları yönelik operasyonlarda, bin 300'den fazla kişi gözaltına alındı, 212 kişi tutuklandı. İstanbul'da tutuklananlar arasında, IŞİD üyesi olduğu öne sürülen El Kaide yöneticiliği davasından hükümlü Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk ile IŞİD'in Türkiye'deki yabancılar sorumlusu olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev de yer aldı. Operasyonlar dün de devam etti. Bursa'nın Merkez ve Nilüfer ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda düzenlendi. Eş zamanlı yapılan baskınlarda 7 kişi yakalandı. Öte yandan Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan 7 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.






#Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı
#ışid operasyonu
#Nilüfer
il y a 9 ans