|

İspatlamazsanız alçaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin 3,5 milyar dolar serveti olduğunu iddia eden CHP’li Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu’na meydan okudu: İspatlayamazsanız alçaksınız namustan yoksunsunuz...

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 02:02 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da darbecilere aman vermeyen Kahramankazan ilçesinin Ahi Köyü’nde, 49 mahalleden gelen çiftçiler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi. Yemek sonrasında davetlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramankazanlıların darbecilere karşı duruşunu övdü. “Erdoğan’ın 3 milyar dolar serveti var” diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na meydan okuyan Cumhurbaşkanı, “Ispatlamazsanız alçaksınız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı özetle şunları kaydetti:

BU EZANLAR SUSMAZ

‘Kahraman’ ifadesi Kazan için bir lütuf değil. Verdiği 9 şehit ve 92 gazi ile yüreğinin hakkıyla almıştır. Şu güzel topluluğumuzun içerisinde şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz var. Onlar şehitlerimizle beraber uçakların, helikopterlerin tankların, topların üzerine yürüdüler ama bu toprakları o alçaklara vermediler. Kazan’dan yükselen kahramanlık ateşi sönmediği sürece bu millete kimse diz çöktüremez. Bu bayrağı kimse indiremez, bu ezanları kimse susturamaz.

Bizim Türkiye cumhuriyetinden başka bir devletimiz yok. Kimse bize devlet içinde devlet yutturmacası yapmasın. Yok paralel devletmiş, yok şu devletmiş, yok bu devretmiş. Sıkıysa Pensilvanya’da durma buraya gel. Ama onlar kendilerine başka yerlerde vatan arıyorlar. Verin bu adamı diyoruz.Vermediler ve orada çiftlikte bey bey kalıyor oradan büyük çiftliğinden teröristlerini yönetiyor. Biz de dost bildiklerimize sesleniyoruz verin bunu bize. Eğer verilmeyecekse gün ola harman ola...


BİRİLERİ YÜRÜYOR ŞİMDİ

Özellikle son 3 yıldır adeta kesintisiz bir şekilde süren bu saldırılara karşı milletimizle omuz omuza tarihi bir mücadele verdik. Ama kirli senaryoları ardı arkası kesilmiyor. Bir gün milletimizin teslim olacağını sananlara anlaşılan o ki 15 Temmuz’la verdiğimiz ders yeterli gelmemiş. Birileri yolda yürüyor şimdi. İstanbul’a yürüyeceklermiş. 15 Temmuz gecesi neredeydin. Benim milletim, benim vatandaşım İstanbul Atatürk Havalimanı’nda F-16’ların altında dururken sen neredeydin. Utanmadan sıkılmadan şimdi de bu darbeye bir kılıf uyduruyor. Örtülü darbe girişimi diyor. Kimin lafı bu. Pensilvanya’daki FETO denilen örgüt başının tabiri.


HADDİNİ BİLSİN HADDİNİ

Şimdi daha ileri gidiyorlar. Bu milleti tehditle, şantajla gizli açık kumpasla alt edemeyeceği anlayınca bu sefer başka yollara sapıp gündem oluşturmaya kalkıyorlar. Çıkmış mesela bana kendisinin grup başkanvekili midir ne karın ağrısıdır, 'üç buçuk milyar dolar benim mal varlığım varmış' şimdi onu söylüyor. Utanmadan sıkılmadan çıkıyor genel başkanı denilen bu kişi de namusluyum ben diyor. Şimdi bak Kahramankazan’dan sana sesleniyorum ey Kılıçdaroğlu, senin bu adamının yaptığı açıklamayı ispatlayamazsanız alçaksınız namustan yoksunsunuz. Kılıçdaroğlu bu konuşana da söyle de haddini bilsin. Haddini bilsin. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İddiasını ispat edemiyorsa bumerang gibi dönüp dolaşıp onu vurur.

CHP’li Özgür Özel’e dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’e “Kişilik haklarını ihlal edici mahiyette, tamamen gerçek dışı ithamlarda bulunduğu” gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Dilekçede, Özel’in TBMM’de sarf ettiği ifadeler nedeniyle 100 bin lira manevi tazminatla cezalandırılması ve hükmedilecek tazminatın caydırıcı olması talep edildi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Özgür Özel
7 yıl önce