|

İstanbulensis’ten Bahar müjdesi

Halk arasında "İstanbul Çiğdemi" olarak adlandırılan ve dünyada sadece Sultanbeyli'deki Aydos Ormanı'nda bulunan "İstanbulensis" çiçeği, baharın yüzünü göstermesiyle açmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:51 - 23/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Latince ismi “Crocus Olivieri İstanbulensis” olan ve halk arasında “İstanbul Çiğdemi” olarak adlandırılan çiçek, baharın müjdecisi olarak kabul ediliyor. Dünyada sadece Sultanbeyli'deki Aydos Ormanı'nda bulunan “İstanbulensis” çiçeği, baharın yüzünü göstermesiyle açmaya başladı. Türkiye'de sadece İstanbul'da yetişen 18 endemik bitki türünün arasında yer alan, adına festivaller düzenlenen çiçek şubat ve nisan aylarında açıyor. Koruma altına alınan ve neslinin tükenmemesi için Sultanbeyli Belediyesi tarafından ilçenin belirli noktalarında da yetiştirilmeye başlanan İstanbulensis'in dünyaya tanıtımı hedefleniyor.



ARTIK SADECE AYDOS'TA DEĞİL


Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “İlk keşfedildiğinde sadece Aydos Ormanı'nda olduğu belirlenen ve nesli tükenmek üzere olan çiçek için bilim adamlarımızla yaptığımız ortak çalışmalar meyvesini verdi" dedi.


#Crocus Olivieri İstanbulensis
#İstanbul Çiğdemi
#Aydos Ormanı
8 yıl önce